Пентагонът започна паралелно обучение на украински войници в САЩ и Германия

OFFNews 16 януари 2023 в 11:42 1759 2

Снимка ВСУ

В Германия и САЩ ще бъдат обучени общо 600 украински военнослужещи.

Група от 100 украински военнослужещи пристигна в САЩ за обучение за работа със системите за ПВО Patriot. Кадри с пристигането на украинците публикува американският журналист Остин Уестфол. Според известната до момента информация от американските медии, обучението ще бъде в Окхлахома, там, където се обучават и американските войници.

Пентагонът не е обявил засега официален график на ученията, но се очаква той да бъде съкратен в сравнение с обичайния процес на обучение за американската армия, чиито военнослужещи прекарват година за усвояване на Patriot. Американците са разработили за курсистите от Украйна специален ускорен план за обучение в рамките на няколко месеца.

Успоредно с пристигането на бойци на ВСУ в САЩ, американската армия започна в неделя и разширено общовойсково обучение на украинската армия на полигона Графенвер в Германия, такова, каквото е провеждано през последните години преди руското нахлуване в Украйна. През следващите седмици през полигона в Бавария комплексна подготовка ще получат 500 украински военнослужещи.

Днес се очаква в Графенвер да пристигне шефът на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ ген. Марк Мили.

Генералът иска да се увери, че обучението върви по план и да провери дали има нужда от нещо друго. Според Мили, обещаните от Запада оръжия и техника трябва да бъдат доставени на Украйна в такъв срок, че новообучените сили да могат да ги използват „някъде преди пролетните дъждове“.

Според медиите в Киев, се очаква още „до настъпването на пролетните дъждове“, подготвените бойци с нова техника, получена от западните партньори, да могат успешно да притиснат и подгонят окупаторите от украинска територия. Основните умения, които трябва да получат военнослужещите от ВСУ трябва да им помогнат да отблъснат всяко потенциално настъпление на руските войски. В частност ще бъдат отработени умения за придвижване и координиране на действията на подразделенията на ВСУ на ниво рота и батальон по време на бой с комбинирано използване на артилерия, танкова техника и наземни сили, съобщава УНИАН. Според агенциите ген. Марк Мили е убеден, че всеобхватното обучение, съчетано с набор от нови оръжия, артилерия, танкове и други превозни средства, които се насочват към Украйна, ще бъде ключът, за да се даде възможност на украинските защитници да си върнат територията, превзета от Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

16.01 2023 в 14:18

Практиката показва, че украинските военни бързо се учат, те с 16 ракетни системи Хаймарс обърнаха хода на войната, а с танкове Леопард и тежки артилерийски системи, какво ли ще се случи блядовете!?
А форумните дебили да си дебилничат и тяхната пАра/парА скоро свърши...

-1655

2

ob1

16.01 2023 в 13:18

Ако е за това, можеха от руZнацитата да се учат, сашке.