ISW: Русия няма да може да се защити дори при ограничена украинска атака в Херсон

OFFNews 14 август 2022 в 08:55 31420 17

карта
Транспортирането на боеприпаси, гориво и тежко оборудване в достатъчни количества за настъпателни или дори широкомащабни отбранителни операции чрез понтонни преходи или по въздух е непрактично, ако не и невъзможно, посочват от Института за изследване на войната.

Украинските сили продължават да се опитват да прекъснат руските сухопътни линии за доставка, като нанасят удари по моста при Каховка - единственият, който окупаторите все още могат да използват.

Според новия доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW), руските сили не могат да поддържат мащабни механизирани операции без надеждни сухопътни линии в Херсонска област.

"Транспортирането на боеприпаси, гориво и тежко оборудване в достатъчни количества за настъпателни или дори широкомащабни отбранителни операции чрез понтонни преходи или по въздух е непрактично, ако не и невъзможно. Ако украинските сили разрушат и трите моста и успеят да попречат на руснаците да възстановят функционалността, на който и да е от тях за продължителен период от време, руските сили на западния бряг на Днепър вероятно ще загубят способността си да се защитават дори от ограничени украински контраатаки", се казва в доклада.

ISW изброява признаци на влошаване на снабдяването на руската армия, свързани с прекъсването на руските линии за наземни доставки:

Недостиг на гориво и боеприпаси сред руските войски в западната част на Херсонска област;

Изоставени руски превозни средства;

Намаляване на интензивността и прекратяване на руските наземни и артилерийски атаки;

Възможно е да се увеличат случаите на грабежи от страна на руснаци;

Увеличаване на съобщенията от руски войници за недостиг на доставки;

Увеличаване на броя на руските военнопленници, пленени от украинските сили;

Липса на ново тежко оборудване, доставено в западната част на Херсонска област.

По-рано британското разузнаване съобщи, че руските окупатори не могат да използват двата основни пътни моста за снабдяване на групировката на западния бряг на река Днепър в Херсонска област. В резултат на това всички доставки за руските войски с численост няколко хиляди души зависят от две понтонни преминавания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

17

Merc

14.08 2022 в 22:15

Дори сам по себе си фактът, че, макар да е 150 пъти по-малка териториално от Русия и за разлика от Русия да няма никакви природни залежи, една Южна Корея е постигнала БВП, по-висок от руския, говори красноречив език. Явно Маргарет Тачър ще се окаже права в констатацията си, че съвременна Русия е Горна Волта с ядрено оръжие.

210

16

Merc

14.08 2022 в 22:14

„Най-обикновеният руснак става сутрин, поглежда си японския часовник, мие си зъбите с китайска четка за зъби, нанасяйки върху нея българска паста за зъби, бръсне се с немска самобръсначка, мие се с френски сапун, маже лицето си с испански гел, кипва в шведски чайник вода, пие бразилско кафе, овкусявайки го с украинска захар и сметана, облича италианския си костюм, обува полските си чорапи и арабските си обувки, облива се с арабски парфюм, затваря входната си врата с две английски ключалки, сяда в немската си кола, включва японския си радиоприемник, избира радио „Европа плюс”, слуша задгранични песни, потегля по руски пътища и псува на руски език, заобикаляйки руските дупки и издатини, купува си два биг-мака и кока-кола от „Макдоналс”, пристига в офиса си, паркира колата си на паркинг, охраняван от швейцарска сигнализация и канадско видеонаблюдение, качва се във финландския асансьор, влиза в кабинета си с надпис на вратата „мърчандайзинг”, обажда се по американския си айфон чрез америка

-4778

15

137

14.08 2022 в 19:45

Момчета, вие знаете ли колко бойни действия и маневри прсвят на ден Украйна и Русия? Прочели ли сте поне веднъж обобщение по темата от ISW, от ВСУ, от OSCE? Ако не сте май е време да седнете и да почете малко. А доклада на Royal United Services Institute дали сте чели? Ето тука можете да го прочетете: https://rusi.org/explore-our-research/publications/commentary/return-industrial-warfare
Много интересно четиво. Ама мнооого. Надявам се да ви хареса ;)

22548

14

dolivo

14.08 2022 в 18:44

грозно нещо е войната

но мотивацията си казва думата

в ума на руския войник пехотинец е "как да направя, че да оцелея и избегна разстрел от свои или затвор от чужди"

в ума на руския артилерист като му свършат доставките с муниции - "къде да се дена, че да не ме нахендрят с Химарс"

и т.н.

210

13

Merc

14.08 2022 в 18:12

В Саки даде фира цял авиационен полк.

Факт !

Де факто това е най голямата загуба на рашастанската авиация от ВСВ насам.

Факт !

А тепърва ще става още по зле за мужиците.

-240

12

редовно четящ

14.08 2022 в 18:06

Прекрасна новина!

-4778

11

137

14.08 2022 в 13:29

Тъкмо видях, че някой пита какво е станало в Саки. Ами или са избомбени 4-5 руски самолета с ракети или са саботирани на терен от диверсионна група. Ама аз да питам къде са ввс на украйна? Сетих се, чакат да дойдат 11 миг29 от Словения. А докато дойдат сигурно ще летят с хвърчила.

-4778

10

137

14.08 2022 в 13:25

Стига сте се карали, прочетете просто интервюто на Подоляк. Там всичко е изяснено, не падайте на нивото на екипа на оффнюз. Ако не сте съгласни с това което Подоляк казва се карайте с него и шефа му ;)

1040

8

19

14.08 2022 в 12:15

Веждичке, какво стана в окупирания Крим? В Саки? Защо си мислиш, че същото няма да се случва на другите анексирани територии?
 
X

Да помогнем на украинските деца!