Христо Грозев: Путин може скоро да падне и това е лоша новина

Първият заместник-началник на ГРУ Владимир Алексеев може би се вижда като президент, твърди разследващият журналист

OFFNews 30 август 2022 в 13:45 34013 7

Грозев
Христо Грозев.

Съществуват рискове руският президент Владимир Путин да бъде бързо отстранен от поста си. Но в такъв случай властта може да бъде завзета от ястреби, които искат голяма световна война. Това заяви ръководителят на разследващата група Bellingcat Христо Грозев пред украинската FREEDOM.

Според него в момента Путин няма стратегия за напредване на окупационните сили и "трябва да я пренаписва всеки ден".

"Трябва да работи директно с военачалниците", каза той.

"Най-лошият сценарий е, ако "ястребите" завземат политическата власт в Москва. Има риск крилото, което настоява за пълна мобилизация, да вземе властта. Това е най-лошият сценарий за целия свят", каза Грозев.

В същото време журналистът смята, че вариантът, при който Путин губи властта бавно, е по-добър.

За активизирането на "ястребите" в обкръжението на Путин свидетелства безнаказаната критика на действията на главнокомандващия в социалните мрежи от страна на редица руски блогъри.

"Виждаме, че това крайно крило набира все по-голяма смелост. Техните горорители, включително Гиркин-Стрелков, започват да критикуват Путин все по-открито. Те все по-често говорят, че трябва да бомбардират и Запада, а не само "центъра за вземане на решения". Те продължават да пишат, на свобода са - така че тези хора си имат покровители. Мисля, че това е доста опасен сценарий", каза Грозев.

Запитан дали има наследник на Путин, българският журналист признава, че първият заместник-началник на ГРУ Владимир Алексеев може би се вижда като президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

7

Merc

01.09 2022 в 20:13

Не пречете на Путлер да довърши Рашастан !

-60

6

офф бее

01.09 2022 в 15:38

Евро, какво общо има Тайван?

1000

4

Чичко Ленин

31.08 2022 в 12:08

Пичове, аналогията с ядрен реактор е доста точна:

Ако контролираш успешно процеса на ядрен разпад, можеш доста успешно хем да генерираш необходимият ти резултат - в случая - контролираният разпад на Рашистан - хем да контролираш рисковете да стане голямото бум.

И като отчетем факта че в цивилизованият свят има повече на брой ядрени реактори от в сатрапията (само щатите и франция имат 148 срещу 37-те на рушнаците) - как мислите, дали Запада може да контролира такъв поцес? А Изтока, дали няма интерес от точно такъв сценарии?

(Китай има точно 55 реактора - и определено умее да управлява процеса на полуразпад, а и има огромен интерес - нефта и газта които купува в момента от сатрапията - да не ги кара през международна граница. Щото далеч по-изгодно ще им е - да ги карат от далечната си северна провинция. ;-) )

Ако се чудите още - изгледайте пак филма "Тюринг". Доста ще ви светне под шапките.

3189

2

Гроздан

30.08 2022 в 16:14

Истината е, че в тая помийна яма, както и във всяка помийна яма, най-отгоре изплуват лай.ата! Нормалните хора очакват по-добро. Но от тая яма няма какво добро да изплува...