Brexit: Как биха гласували другите страни, ако са на мястото на британците?

OFFNews 23 юни 2016 в 13:25 4109 2

Както сте забелязали, от няколко дни под всяка статия в OFFNews има анкета, която ви пита какво бихте избрали, ако можехте да гласувате на британския референдум.

Тази анкета се излъчва във всички европейски страни. Тя няма претенции за представителност, но тъй като е публикувана в доста от най-големите сайтове на всички европейски страни, дава известна представа какво би направил всеки народ, ако е на мястото на британците по време на референдума, на който трябва да изберат дали да останат в Европейския съюз или да го напуснат.

Съотношението във всяка страна можете да видите, ако натиснете бутона 'Showt' в анкетния панел.

От гласуването досега става ясно, че България е една от най-силно подкрепящите оставането на Великобритания в Европейския съюз. По-голяма подкрепа за тази кауза има само в Малта, а почти като нас смятат ирландците.

На другия полюс са словаците и гърците. Ако те бяха на мястото на британците, интрига нямаше да има - над 70% са за напускане на Съюза.

Какво мислят самите британци? Според резултатите от анкетата драма няма - привържениците на оставането в ЕС са 59% срещу само 41%, които искат напускане.

Този резултат значително се различава от прогнозите на социолозите. Почти всички от тях също предвещават победа на проевропейската кауза, но с доста по-малък процент, който варира между 1 и 8.

Кой е познал най-точно ще разберем днес около полунощ, когато се очакват първите резултати от съдбоносния за бъдещето на Европа референдум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

2

Victor Dachev

23.06 2016 в 15:29

Мнооого интересно... ами и те имат скептични (всъщност носталгични по времето когато са били в активна възраст) старци + неграмотен мангал който се чувства пренебрегнат и невписващ се и се надява при промяна магически да преуспее като някой кокошкар при идване на Червена Армия.
По-рядко ползват Интернет и съответно гласуват в онлайн анкети.
 
X

Да помогнем на украинските деца!