Богът на войната: Военният експерт Жданов обясни как руската армия ще бъде унищожена

OFFNews 26 октомври 2022 в 10:31 41200 8

Жданов
Военният експерт Олег Жданов.

Огневата мощ на руските войски ще бъде подкопана или от липсата на ракетни боеприпаси, или от недостатъчното количество артилерия. Това заяви военният експерт Олег Жданов в отговор на въпроса кой вид оръжеен дефицит ще се превърне в най-големия проблем за Русия.

"Когато този тип въоръжение започне да свършва или да намалява бойния си потенциал, тогава ще настъпи упадъкът на руските въоръжени сили", каза той. - "Между другото, точно по тази причина руското командване се обръща към всички страни, с които все още поддържа контакти (Северна Корея, Китай, Куба, Иран), с молба: "Дайте ни боеприпаси, дайте ни ракети."

Според Жданов именно ракетните войски и артилерията са в основата на огневата мощ на противника.

"Това е основният фактор. Всичко останало са само допълнителни елементи... Богът на войната винаги е бил и продължава да бъде там - в ракетните войски и артилерията.

Жданов е сигурен, че в Русия не са останали много оръжия.

"В крайна сметка Русия води активни действия през всичките последни 20 години. Те продават боеприпаси и ги използват във войните. Двете чеченски войни наистина намалиха количеството на боеприпасите... После беше войната в Грузия, после войната в Сирия", казва той.

Що се отнася до ракетите, експертът отбеляза, че Русия използва стари съветски запаси: Х-101, Х-22, Х-555, Х-59.

"Крилатите ракети Калибър, базирани на сушата, са напълно изчерпани. Те не са използвани повече от четири месеца. Морските Калибри също са в много ограничени бройки. Балистичните ракети "Искандер", за съжаление, все още са в изобилие, въпреки че се използват доста рядко", каза военният експерт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

9

wakeup

01.11 2022 в 17:12

Всички нормални хора вярваме в рагрома на Русия и го очакваме с радост защото такава трябва да е съдбата на всички които в 21 век нахлуват в чужда държава избиват цивилно население и се подиграват с международното право Цивилизацията е изминала твърде дълъг и кървав път за да бъде позволено отново някой психопат да превръщат Европа и света в бойно поле

-5426

8

Бай Пешо от Перни 6

28.10 2022 в 12:39

Тоя ли "бог", където казваше, че Русия е двършила ракетите още през март и е фалирала до април?

2073

5

Johnny B Goode

27.10 2022 в 18:38

Еврото, не разбра ли вече, че никой не може да те понася и си скрит заради рейтинг и те трият.
Сигурно и в живота е така.

345

3

Джендо Джедев

26.10 2022 в 14:49

Еврото,

Е, колкото да бомбят 20-ина подстанции с С-300 - останало им е. Добре, че чалмалиите им дадоха едно рамо, ама както се оказва, май ще си го дръпнат. :D

345

1

Джендо Джедев

26.10 2022 в 12:01

Неслучайно опряха до дронове от Иран и ползват ПВО-ракети за обстрел на наземни цели.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков