Американското разузнаване: Китай крие реалния мащаб на епидемията от коронавирус, данните са фалшиви

OFFNews 02 април 2020 в 15:12 8084 8

Официалните данни на Китай за броя на заразените с коронавирус и за броя на загиналите от инфекцията в страната са фалшифицирани. Това е един от основните изводи в секретен доклад на американското разузнаване, представен на Белия дом.

Източници на Bloomberg TV, запознати със съдържанието на документа, твърдят, че Китай умишлено е занижавал броя на заразените и загиналите.

Докладът е получен в Белия дом миналата седмица, съобщи един от източниците на Bloomberg.

Китайските власти съобщават за 82 394 случая на заразени с коронавирус и за 3 322 смъртни случая.

Същевременно в САЩ към момента заразените са 216 722, а загиналите - 5 137.

Ситуацията щеше да бъде по-добра, ако Китай беше по-открит. Много преди светът да разбере през декември, че Китай трябва да се справя с инфекцията, може би месец по-рано, заразата е била реалност в страната, заяви в сряда пред CNN вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Реалната картина на развитието на епидемията в Китай е важна за прогнозирането на разпространението на коронавируса по света и за оценката на ефективността на мерките за борба със зарата.

Предоставената от Пекин официална информация повлия на заключенията на редица правителства по света за същността и разпространението на коронавируса, заяви във вторник имунологът Дебора Биркс, съветник на администрацията на Тръмп по проблемите с COVID-19.

Radio Free Asia съобщи, че в края на март погребалните домове в Ухан са получили необичайно голям брой погребални урни, както и за опашки от хора, които трябва да получат останките от кремацията на близките си -  това също показва, ча най-вероятно официалните данни за загиналите от вируса в Ухан са занижени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

8

El Commandante

02.04 2020 в 21:04

Питам се защо си толкова убийствено малоумна, обаче не искам никакъв отговор, тъпей си там и тва е...

11671

7

безпартийна

02.04 2020 в 18:21

Питам се защо все още някой се съмнява, че това
с корона вируса е целенасочено биологическо оръжие на Китай? Колко още ще си заравяме главата в пясъка?

12221

6

bls

02.04 2020 в 18:18

WOW - Спрял си полетите от китай и сащ ама не успря да спреш колежанчетата и спринг брейкчетата да се разпукат от е*ане и пиене и разпространение на всичко вкл. вируса и после кой от къде е - да си занесе вирусчето. Тая работа не става със спиране на полетите - става със спиране на "системата" за малко - поне за момента само това се е оказало работещо. А те взеха мерки в тва отношение за сефте преди има-няма седмица.

6136

5

WOW

02.04 2020 в 16:40

Омразата към САЩ явно е необятна. Всъщност американците първи прекъснаха полетите до Китай, а после когато видяха, че вноса вече е от Европа спряха и тези. Тогава Брюксел опищя света. Сега същите хейтъри псуват Тръмп персонално заради закъснение. Винаги верни червени!

10212

4

Човека

02.04 2020 в 16:20

И малко дете би се сетило, че Китай не оповестява реалния обем на заразените и починалите. Точно за това на запад трябваше да се вземат по сериозни мерки. Докато в Италия беше тотално пренебрежение, в страни като САЩ и Англия си беше страх за парата.

4040

3

jovo

02.04 2020 в 16:04

Тръмп поименно ли иска да знае кой е заразен в Китай и Европа за да си размърда старческите задни части. Явно това , че китайците спряха цялата си страна и затвориха по домовете 10 милиона човека изобщо не е достатъчно, ами трябва някакво специално послание, та американците да се сетят.

6245

2

kokoten

02.04 2020 в 16:04

...краварите оправдават собствения си провал с китайците....смешно....тоя Тръмп така се насира и пак ще го изберат...както и наш'та Мутра-стиска ги тия пари и ги не дава на хората,ами и заем ще теглим,щото междувременно някой е опоскал резерва...дано оживеем,пожелавам го на всички,даже и на ония които плюеха по соцздравеопазването,оказва се,че БЦЖ ваксината(която си я правехме до 2000 год)намалява броя на жертвите близо 5(ПЕТ)пъти...пожелавам на всички здраве,здраве и пак здраве....

12221

1

bls

02.04 2020 в 15:32

Яко, как се опитват да оправдаят собствената си некадърност и обстоятелството, че въпреки, че европа се запали много скоро след китай, САЩ си стояха на трътката и не си мръднаха пръста да вземат мерки, а колежанчетата праскаха яко спринг брейк и никой не можеше да ги спре. Ся китай им бил виновен. И да са фалшифицирали и да не са - те са виновни. Китай въведе брутални ограничения - карантини на цели градове, бариери и военни затова овладяха в общи линии нещата. Вие кво правите освен да търсите причините са оакването си в другите?