Сър Алекс Фъргюсън похвали Ливърпул

OFFNEWS 27 октомври 2016 в 16:53 4029 1

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън похвали новия треньор на Ливърпул Юрген Клоп за работата му начело на "мърсисайдци".

Според Фъргюсън германецът е върнал ентусиазма на "Анфийлд" и не би останал изненадан, ако в края на сезона Ливърпул спечели първа титла от 26 години насам. Ливърпул беше абсолютен хегемон в Англия преди Фъргюсън да застане начело на Манчестър Юнайтед през далечната 1986 год.

За това време "червените дяволи" успяха да излязат от сянката на Ливърпул и станаха най-титулованият отбор на Острова с 20 титли. В търсене на старата слава на скамейката на Ливърпул се изредиха осем мениджъри, като Клоп е девети в списъка. Според Фърги именно колоритният германец може да донесе жадуваната 19-а титла във витрината на Ливърпул, но преди това трябва да пречупи амбициозният проект на Манчестър Сити с Джосеп Гуардиола.

"Гражданите" сериозно забуксуваха в първенството след шеметния старт и в момента делят върха с Ливърпул и Арсенал, като и трите тима имат по 20 точки.

"Основната грешка на Ливърпул беше липсата на търпение. За двадесет години сменяха мениджър след мениджър и в резултат загубиха идентичност. Смятам, че поне пет отбора са с добри шансове за трофей. Манчестър Сити е фанорит, но Ливърпул, Тотнъм, Арсенал и дори Манчестър Юнайтед също са в добра позиция.

Въпрос на време е бившият ми тим да намери постоянство. Качествата на Гуардиола като треньор са вън от съмнение. Антонио Конте върна Челси в правилния път. Никой не трябва да подценява Жозе Моуриньо. Този човек е печелил Шампионската лига с два различни отбора и е ставал шампион в три различни топпървенства в Европа. Маурисио Покетино има фантастичен потенциал, а Тотнъм е чудесен отбор с млади и опитни играчи", анализира Фъргюсън пред "Кикер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови