Съотборници на Стоичков от САЩ идват в София за юбилея му

OFFNews 25 януари 2016 в 11:19 3365 0

Бившите съотборници на Христо Стоичков от Чикаго Файър, както и много добри негови приятели, Петер Новак и Диего Гутиерес също ще се включат в юбилейния мач по случай 50-годишнината на феноменалната осмица. И двете звезди без колебание потвърдиха поканата и участието си в супершоуто „50 години номер 8“, което ще се проведе на 20 май на Националния стадион „Васил Левски“.

„С Диего и Петер ме свързва голямо приятелство. Много се радвам, че въпреки натоварената им програма, ще успеят да дойдат за юбилея и отново да си припомним добрите стари времена, когато сме били заедно на терена.“ - споделя Камата.

Преди да се премести отвъд океана през 1998-а година, когато подписва с Чикаго Файър и се събира с най-успешния български футболист, полската звезда Петер Новак е играл още в Турция, Швейцария и Германия. Избран е за един от най-добрите играчи на Бундеслигата за сезон 1995-96 докато е в Мюнхен 1860. През 90-те години Новак е един от водещите футболисти на полския национален отбор, като същевременно носи и капитанската лента на ръкава си. През 1996 г. е избран и за Футболист на годината в Полша.

Треньорската кариера на Новак също е доста впечатляваща. Започва като помощник-треньор на Ди Си Юнайтед, преди да вземе американски паспорт и да стане асистент на Боб Брадли в националния тим на САЩ. През 2009 г. напуска, след което оглавява новия отбор в Мейджър Лигата Филаделфия Юниън, като в последствие е избран и за Изпълнителен Вицепрезидент на клуба.

С невероятния си талант и забележителна игра Диего Гутиерес е един от най-добрите и впечатляващи плеймейкъри в Мейджър Лигата. Роден в Колумбия, той е еднакво добър и в защитата, и в нападението и се радва на изключително успешна кариера в отборите Канзас Сити Уизардс и Чикаго Файър. През 2001 г. взима американки паспорт и се включва в националния отбор на САЩ. Днес Гутиерес е телевизионен коментатор в Fox Sports 1.

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!