Григор Димитров: Загубата в Истанбул ме промени

OFFNews 05 ноември 2016 в 14:12 4108 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров определи като крайъгълен камък в кариерата си загубата от аржентинеца Диего Шварцман във финала в Истанбул в началото на сезона.

Тогава 25-годишният българин показа емоции, каквито не бяхме виждали от него. Той счупи три ракети на корта, а поведението му беше обсъждано седмици наред. Григор се връща в спомените си от този ден в интервю за френското издание "Екип".

"Почувствах се като нов. Не съжалявах за нищо, което сторих този ден. Прибрах се в хотела и спах като новороден. Бях щастлив и облекчен, в крайна сметка всички сме хора. На следващия ден се извиних на Диего за поведението си и му казах, че съжалявам и съм тъжен от факта, че той трябваше да спечели първата си титла от веригата на АТР при такива обстоятелства.

Той ме разбра чудесно. Всеки, който е изпитвал подобни емоции на корта би разбрал. Понякога е трудно да запазиш спокойствието си и чупиш ракети или вършиш други ирационални неща, но при сезон от 30 седмици в годината такива неща се случват", споделя Димитров.

След загубата от Шварцман следват някои от най-трудните седмици в кариерата му. Той записва пет поредни загуби и се свлича на 40-о място в ранглистата.

"Трудни времена. Мислех дори да спра за малко с тениса и да си почина, но много хора показаха вярата си в мен и не можех да ги разочаровам. Бях уморен психически, но не се предадох", казва още Димитров, който признава, че си е поставял високи цели от юношеските години.

"Бях номер 1 в света между 12-ата и 17-ата си година. Казвах си, че трябва да спечеля всеки турнир, в който участвам. Правех погрешно много неща, може би дори не показвах достатъчно уважение към тениса, съперниците и тренировките. Сега е различно. Струпаха ми се някои проблеми, но това не е извинение. Никога не съм се възприемал в ролята на жертва. В момента съм щастлив и смятам, че най-доброто предстои", завършва Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!