БОК доволни въпреки слабото ни представяне в Сочи

Марина Юнакова 24 февруари 2014 в 15:38 1701 0

Генералният сектретар на Българският олимпийски комитет Белчо Горанов е доволен от представянето на българските спортисти на зимните олимпийски игри в руския курорт Сочи.

"Като се има предвид петото място на Александра Жекова и други класирания, които ни радват и ни дават основания да чакаме успехи от тези млади спортисти, съм доволен", каза той на летище София при завръщането на групата спортисти и ръководители.

Така и не стана ясно с кои други участия се гордее Горанов, при положение, че единственото достойно бе това на Жекова.

Тя се класира пета позиция в сбоуборд крос-а. Сноубордистът Владислав Янков зае 21-во място в паралелния слалом, а ски бегачите Веселин Цинзов и Андрей Гридин станаха 18-и (от 21 дуета) в отборния спринт. Всички останали наши състезатели бяха след 23-то място в класиранията.

По-критично се изказа биатлонистът Красимир Анев, според когото основният проблем на българския отбор е бил ниското качество на ските, с които са разполагали. Мъжкият ни отбор по биатлон се класира 15-ти от общо 19 квартета, след като състезателите са карали със ски, предоставени им от сърбина Младен Петрович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови