БФС с бюджет над 11 млн. лева за 2016 г.

OFFNews Последна промяна на 28 декември 2015 в 16:43 2401 0

Изпълкомът към Българския футболен съюз официално одобри бюджета на родната централа за следващата година.

Сумата възлиза на 11 311 000 лева, като близо една трета от нея идват от продажбата телевизионните права на срещите от родната А група.

Съобщението на БФС как ще бъдат изразходвани средствата, публикувано в сайта на съюза:

- Одобрява проекта за бюджет на БФС за 2016 г., в който се очаква приходната част да възлиза на 11 311 000 лв. Близо 4 млн. лв. от тях ще се получат от тв права за мачовете на "А" националния отбор на България, а още толкова се очакват по програми за подпомагане на националните асоциации от ФИФА и УЕФА.

През 2016 г. Българският футболен съюз планира за похарчи малко над 3 млн. лв. за подготовка, тренировъчен процес и участие в международни мачове за всички национални отбори.

Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в развитие на футболната игра – детско-юношески футбол, женски футбол, Грасруутс, елитни юношески групи, футзал и плажен футбол.

Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в семинари за обучение на съдии, развитие по Съдийската конвенция на УЕФА, лицензиране на клубове, международна дейност и добро управление – програми за развитие на "Електронно първенство" и електронизация на архива и статистиката на българските първенства в професионалния футбол.

835 000 лв. са наобходими за изплащане на наеми за помещения на Националния стадион "Васил Левски", както и за ползване на съоръжението за мачове на националния отбор. В тази сума са включени и административните разходи за транспорт, интернет, телефони, ток, вода, отопление, данъци и такси, техническа поддръжка, сувенири, календари и т. н.

- Одобрява спортния календар за 2016 г., в който са включени 297 събития и турнири, организирани от Българския футболен съюз на територията на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови