Пореден протест в подкрепа на Палестина в центъра на София (снимки)

OFFNews 25 октомври 2023 в 18:45 4561 7

протестът

Снимка Светослав Метанов/OFFNews

Протестът на бул. Витоша в София

Десетки се събраха на протест "в защита на палестински народ, на Палестина" и за "спиране на ентическия геноцид" в центъра на София тази вечер.

Демонстрацията започна в 18 ч. на бул. "Витоша", като събралите се са около 200 души, предаде репортер на OFFNews. На място има засилено полицейско присъствие. 

Те крещят "Да живее Палестина" и "Един геноцид не оправдава друг". Около 18:40 ч. събралото се множеството се отправи на шествие по бул. "Витоша".

Снимка: Светослав Метанов/OFFNews

На протеста има палестинци и българи, като се развяват знамената на двете държави. 

Организаторите настояват за прекратяване на израелските обстрелите над цивилни в Ивицата Газа и изразяват солидарност със стотиците хиляди пряко засегнати от военните действия.

Светослав Метанов/OFFNews

Към 19:20 ч. протестът приключи. 

"Протестите са са срещу агресията, срещу убийствата на децата, срещу тази агресивна война, срещу нови нацисти в Европа и в района даже, защото не само Израел участва в тази война, а и Германия, Франция, Англия, САЩ, Канада участват в тази война. Протестите във всички страни, особено в Европа, дават резултат и вместо да дават оръжие на Израел, да дават хуманитарна помощ или да спрат войната веднага", каза по-рано д-р Ибрахим Догмуш, председател на палестинската общност в България, цитиран от БНТ.

Това е пореден протест в подкрепа на Палестина, след като на 13 октомври, въпреки забраната и предупрежденията на прокуратурата, десетки демонстранти се събраха пред НДК. Тогава те поискаха спиране на "окупацията от Израел" и цивилните палестинци да имат суверенна своя държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

7

alcom4

17.11 2023 в 17:21

Тия българи дето са подкрепяли Палестина на протеста са партийките "Ха -така" и от "Вгъзраждане "....сигурно има и бе се пари ,че те в арести ,сталино - идиоти и прочее сволоч.

-1650

6

ob1

26.10 2023 в 11:52

"не само Израел участва в тази война, а и Германия, Франция, Англия, САЩ, Канада участват в тази война. Протестите във всички страни, особено в Европа, дават резултат и вместо да дават оръжие на Израел, да дават хуманитарна помощ или да спрат войната веднага", каза по-рано д-р Ибрахим Догмуш, председател на палестинската общност в България"

Тоя ***** дали е наясно, че помощи им се дават с милиони евро? Наясно ли е, че Европа им изгради ВиК на тия диваци, а те нарязаха тръбите, за да си правят ракети? Скапан боклук! Тоя същия дали осъди терора на 7.10? Или долната му душа тихичко е викала машалла, аллах акбар и т.н.? Сега вече бил против войната. Шиб@няк!

900

5

Маги Стралска

26.10 2023 в 11:09

да ходат да протестират..... в Израел..... ако посмеят.....

2073

4

Johnny B Goode

25.10 2023 в 22:41

От протеста - в камиони и обратно в г@за откъдето са дошли.
Гадно средновековно племе.

9347

3

Анализи

25.10 2023 в 20:00

Тия да се обърнат към първопричината Хамас. Да си озаптят главорезите. И един въпрос какво правят в България. Айде обратно по родните ме6та. На нас не ни трябват за нищо.

1005

2

eagle60

25.10 2023 в 19:45

вчера имаше видео как в Берлин полицията се справя с такива "протести". Имаше влаяене по тротоара. А тук?

1000

1

foreigner66

25.10 2023 в 19:30

Значи няма проблем да обезглавяваме израелски деца, но има проблем когато дойде отговора. Палестинците да държат отговорни терористите от Хамас за това което става в Газа в момента, също и международните организации да им потърсят отговорност а не да тръбят глупости по медиите. Докато беше жив Абу Амар имаше диалог и той знаеше как да държи радикалите настрана. Но може би, истината няма значение вече по света ценни са само политическите и икономически ползи и това е. Никой на никого не търси отговорност за нищо, международните организации са отслабени, няма силни политици, цари някакъв повсеместен хаос.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки