Заркин за ултиматума на Борис Бонев в СОС: Спаси София са отделно политическо тяло

OFFNews 23 февруари 2024 в 11:52 1630 0

СОС

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Позициите на ПП-ДБ и Спаси София в Столичния общински съвет се разминаха за председателите на комисиии, но няма раздор в нашата група.

"Спаси София" са отделно политическо тяло и имат право на своя позиция, коментира Цветелина Симеонова-Заркин от Продължаваме промяната. 

Вчера общинарите прегласуваха разпределението на комисиите към СОС, като ПП-ДБ и "Спаси София" получи две председателски поста - на Цветелина Заркин и на Димитър Шалъфов. И двамата са от "Продължаваме промяната". Бонка Василева от "Демократична България", която също беше номинирана за председателски пост, си направи отвод. "Редно беше всички да си направят отвод. Благодарим на "Демократична България", които го направиха", коментира Борис Бонев. Той допълни, че няма как "Спаси София" да приеме връщането на ГЕРБ на власт. 

"Призоваваме партийното ръководство на "Продължаваме промяната", спускащо решения на общинските съветници, да преосмисли поведението си, заяви Борис Бонев. Андрей Зографски пък заяви ултимативно, че ако ПП не преосмислят решението си, то “Спаси София” ще го направи

Ние от ПП имахме по-различна позиция, заяви днес Цветелина Заркин. Ние също не сме доволни и не искаме да легитимираме това, което се случи в Общинския съвет. Гражданите гласуваха да не управлява ГЕРБ, а това което видяхме е, че ГЕРБ заедно с БСП и малките партии се разбраха и си разпределиха председателските места", коментира тя. 

"Но въпреки че ние също сме недоволни, разочаровани и възмутени от това, което се случва, наша отговорност е да не се отказваме дори от малкото, което получаваме, а да превърнем това във възможно най-добри политики. Ако децата, спортът, туризмът, Витоша, минералните води на София за някои са от второстепенно значение за нас те са важни", допълни Цветелина Симеонова-Заркин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!