Потвърдиха имената на зам.-председателите на СОС и шефовете на комисии

OFFNews 22 февруари 2024 в 13:45 3163 1

Цветомир Петров

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Временният председател на СОС Цветомир Петров

Столичният общински съвет (СОС) избра заместник-председатели, както и състави на постоянните комисии. 

От общо 14 комисии в СОС ГЕРБ-СДС имат петима председатели, "БСП за България" - четирима, "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") имат двама председатели на комисии, от "Има такъв народ" - един, а председателството на две комисии се поема от двама независими общински съветници. 

Избраните са същите, които бяха и преди областният управител Вяра Тодева да върне решението заради пропуски в гласуването и процедурата по свикване на събранието.

Заемащите постовете са от квотите на ГЕРБ, БСП, отделилите се от "Възраждане", ИТН и "Синя София". 

Заместници на Цветомир Петров от ПП/ДБ/СС стават Бойко Димитров от същата коалиция, Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, Диана Тонова от БСП, Вили Лилков от "Синя София" и бившият член на "Възраждане" Севделина Петрова. 

ПП/ДБ/"Спаси София" е с председатели на две комисии - за децата, младежта и спорта и по международно сътрудничество и туризъм. Първата се оглави от Димитър Шалъфов, а втората - от Цветелина Симеонова - Заркин. 

ГЕРБ-СДС запази шефските места в ключовите комисии по финанси и бюджет, по икономика и дигитална трансформация и по култура и образование. Димитър Вучев оглави финансовата, Прошко Прошков - икономическата, а бившият зам.кмет по културата Мирослав Боршош ще е начело на комисията по култура и образование. Втората по големина група в СОС ще ръководи и комисията по обществен ред и сигурност, за чийто председател бе избрана Ваня Тагарева. Антон Хекимян пък оглави комисията за борба с корупцията. 

БСП запази председателските места на транспортната комисия, на комисията по здравеопазване, по местно самоуправление и нормативна уредба (т.нар. правна), както и на тази за връзки с гражданското общество. Транспортната се оглавява от Иван Таков, който е и шеф на БСП-София, здравната - от Ваня Григорова, правната - от Иван Виделов, а тази за сигнали и жалби от граждани - от Николай Велчев. 

ИТН запази председателя си в комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, която ще се ръководи от Димитър Данаилов. 

Бившият член на групата на партията на Костадин Костадинов Севделина Петрова запази шефското място в комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, а Красимир Гълъбов, който вече е независим общински съветник, оглави комисията по екология. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

22.02 2024 в 14:45

"Антон Хекимян пък оглави комисията за борба с корупцията. "

Значи той ще ръководи корупцията в общината. Подготвен е.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки