Захариева успокои, че кабинетът Борисов-3 нямало да падне. БСП завиждали за успехите

OFFNews 13 юни 2018 в 09:15 4037 2

„Вотът на недоверие на БСП няма да бъде успешен, коалицията е стабилна”, коментира министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева пред бТВ.

Вчера от левицата обявиха, че готвят вот на недоверие на тема сигурност. Според тях е редно след убийството на беглеца Владимир Пелов вътрешният министър Валентин Радев да подаде оставка.

Захариева обаче е категорична, че от БСП искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството.

"Всеки един от министрите би трябвало да е готов да си тръгне, ако се счита изчерпан или премиерът реши, че не се е справил. За съжаление всеки един случай се използва за политически атаки – не беше приятно нито бягството, нито последвалото убийство на Владимир Пелов, но реформи в системата на МВР се правят”, коментира Захариева.

По повод приетата и след това отхвърлена оставка на социалния министър Бисер Петков, Захариева коментира, че законът за хората с увреждания е внесен, като до петък ще се правят изчисления и оценка дали ще е от полза на хората с увреждания.

На въпрос дали след края на европейското председателство се готвят рокади във властта, Захариева коментира, че само премиерът Бойко Борисов може да отговори на този въпрос.

Външният министър коментира, че името, за което са се споразумели Атина и Скопие е добро, но въпреки това не е виждала целия договор.

„Името Илинденска Македония със сигурност не беше толкова добро име за България, освен ако идеята не е била да се подчертае част от общата ни история”, коментира още Захариева.

Тя е категорична, че страната ни няма териториални претенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

2

Babaliuga

13.06 2018 в 09:59

@Tabadatko:
Напълно сте прав, но има и по - важен аспект, а именно парите, които ще се генерират в нечий джоб от едни избори (под формата на субсидиране).

7568

1

Tabadatko

13.06 2018 в 09:21

Дано не падне. Още колко имат да се излагат. Оставки на депутати за убиди, за кражба на средства чрез продажба на фирми длъжници към НАП. Да не забравяме рекетьора с луканките. Сега почва и фиаското с ПИБ, Юлен и Банско. Убийства на бизнесмени посред бял ден в София. Превземане на съдебната система със специални прокуратури, които могат да запушат устата на улицата посред бял ден. Ако не харчеха нашите пари, аз не бих искал това шоу да спира.