Шефът на НАП имал досие в агенцията по подозрение, че източва данъци. ГЕРБ показа номера му

Проверката може да направи всяко оторизирано лице, отнема пет минути, твърди Кирил Ананиев

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2021 в 13:10 5964 2

Шефът на НАП Румен Спецов може бъде разследван от прокуратурата. Това обявиха на отделни пресконференции финансовият министър Асен Василев и Томислав Дончев от ГЕРБ. 

От партията на Бойко Борисов показаха номера на досието в Националната агенция по приходите на Спецов, а бившият финансист № 1 Кирил Ананиев обясни, че проверката кога точно е продал фирмата си Гранекс Трейдър и дължи ли над  1,2 млн. лв. на НАП, отнема около пет минути. Още днес министър Василев може да знае отговорите, обясни Ананиев. 

Към НАП има информационна система „Контрол”. В нея влизат всички хора, за които има подозрения, че източват ДДС или други данъци, посочи Ананиев. Според него фирмата на Спецов съществува в информационната система на НАП още от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна ревизия. „След това лично е получил и ревизионния доклад, върху който е трябвало да направи своите съображения, но той не е използвал този период, а сам е предложил неговото удължаване и го е използвал, за да създаде условия, за да продаде тази фирма на малоимотен човек с криминални прояви и е съден няколко пъти. Аз съм убеден, че това е форма на източване на ДДС, за което той трябва да даде публичен отговор”, каза Ананиев.

40 години работя във финансовото министерство, никога досега не се е случвало директорът на НАП да е проверяван, каза още той. 

От ГЕРБ зададоха няколко въпроса за Спецов:

Вярно ли е, че докато е бил служител на НАП в София той е притежавал дружества, търговски дялове и бил ли е управител на фирми в Добрич? Попълвал ли е декларация за съвместимост, че няма такива участия, дялове и не е управител? Вярно ли е, че е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти от милиони без дружеството да има активи, платени сметки и служители? Това прилича ли на куха фирма? Вярно ли е, че той лично е получил заповед за ревизия на управляваното от него дружество?, заяви Александър Иванов от ГЕРБ. 

Когато шефът на НАП не си плаща данъците, как бизнесът да е мотивиран да го прави, попита пък Томислав Дончев. 

Румен Радев и Стефан Янев казаха, че служебното управление ще се ръководи от три принципа - прозрачност, професионализъм и почтеност. Очаквам Радев и Янев да докажат, че следват и изпълняват тези три принципа, заяви още Дончев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2883

2

zuljin

05.06 2021 в 08:53

МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ БОКЛУЦИ тръгнали отново по МИЛИЦИОНЕРСКИ да вадят компромати... Жалка булгаристанска картинка!!!

Хора, докато не изкореним МИЛИЦИОНЕРСКОТО в държавата ни, никога няма да се орпавим!!!

1162

1

Grigor Arssov

04.06 2021 в 15:48

На пазара баба продава яйца. Жена казва: "Бабо тези
яйца са развалени."
Бабата крещи: "Ти си развалена ма курво!"
Въпрос: "Ако жената наистина е с леко повединие (курва), значи ли това, че яйцата са читави?

Извод: Ако тоя Спецов не е редовен, то това прави ли ШАЙКАТА и бай ТУЛУП невинни!!!!