Реформаторите разделени заради военния министър

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 08:36 4238 5

Реформаторите разделени заради военния министър

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка. Това каза пред БНР Корман Исмаилов - лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок. 

Реформаторският блок заседава снощи заради напрежението между министър Николай Ненчев и заместника му, възникнало поради предложени промени в устройството на ведомството.

Повод за напрежението във Военното министерство стана искането на Нечев за сливането на две дирекции - „Отбранителна аквизиция” и „Инфраструктура на отбраната”. По този начин втората дирекция, която е подчинена на Исмаилов, ще излезе от неговия ресор. Решението било взето без заместникът на Ненчев да бъде уведомен. Сега обществените поръчки в МО се обединяват в една обща дирекция, която ще се ръководи от другия зам.-министър на отбраната Десислава Йосифова.

"Все повече се засилват съмненията, след като няма ясна аргументация и мотивация на подобни действия. Всъщност това и е отношението и сред колегите народни представители, и от ГЕРБ, и АБВ реагираха. В момента имаме проблем. Към момента неговата позиция е да се разграничи, защото в момента вижда сериозни проблемни рискове за бъдещата работа на тази структура. Ако нещата се пазят, неговата позиция е да не поема отговорности и да се разграничи", коментира Корман Исмаилов.

"Като коалиционни партньори ние обсъждаме проблема на ниво Реформаторски блок, защото това смятаме, че има проблем както за министър Ненчев, така и а коалицията", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 10:14

Някакви евроатлантически дразги ли има между хората ви,курви на рязаните,ми звъннете на чичо ви ердоган да ви обясни какво да правите!!!

10.02 2016 в 09:57

Какво разделение между Реформаторите, какви 5 лева?

10.02 2016 в 09:57

Турчин и колхозник във военното министерство. Не ни трябва ислямска държава за да се разпаднем. Всякаш нарочно се изсипва всевъзможна простотия с марка реформаторски блок, за да имат мотив хората пак да гласуват за ББ. Борисов ги събира по кръстовищата и пак по-малко им личи. Може би защото тези реформатори са наследници на онези мизерници, които за 30 сребърника продадоха енергията на площадите. Колкото до турски министър на отбраната положението е ясно - вече сме турска провинция и затова защо са ни самолети и армия, остават да се разпределят едни военни пари, ама тук турчулята срещат селския хитрец и удрят на камък. Това довежда до раздори за пари в реформаторския блок.

10.02 2016 в 09:43

ГРЕШНО и МНОГО провокативно, НЕВЯРНО заглавие!

И къде е разцеплението в Блока???

Редактори, не търсете измислени скандалчета!

10.02 2016 в 09:13

Следващият "болен човек" за РБ ще е военното министерство. Да видим Куневица дали ще може да съвмести и този пост :)