Реформаторите разделени заради военния министър

OFFNews 10 февруари 2016 в 08:36 4716 5

Реформаторите разделени заради военния министър

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка. Това каза пред БНР Корман Исмаилов - лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок. 

Реформаторският блок заседава снощи заради напрежението между министър Николай Ненчев и заместника му, възникнало поради предложени промени в устройството на ведомството.

Повод за напрежението във Военното министерство стана искането на Нечев за сливането на две дирекции - „Отбранителна аквизиция” и „Инфраструктура на отбраната”. По този начин втората дирекция, която е подчинена на Исмаилов, ще излезе от неговия ресор. Решението било взето без заместникът на Ненчев да бъде уведомен. Сега обществените поръчки в МО се обединяват в една обща дирекция, която ще се ръководи от другия зам.-министър на отбраната Десислава Йосифова.

"Все повече се засилват съмненията, след като няма ясна аргументация и мотивация на подобни действия. Всъщност това и е отношението и сред колегите народни представители, и от ГЕРБ, и АБВ реагираха. В момента имаме проблем. Към момента неговата позиция е да се разграничи, защото в момента вижда сериозни проблемни рискове за бъдещата работа на тази структура. Ако нещата се пазят, неговата позиция е да не поема отговорности и да се разграничи", коментира Корман Исмаилов.

"Като коалиционни партньори ние обсъждаме проблема на ниво Реформаторски блок, защото това смятаме, че има проблем както за министър Ненчев, така и а коалицията", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови