Пускат палатки и кемпери и извън къмпингите

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 08:53 3813 5

Палатки, кемпери и каравани ще могат да се разполагат в държавни, общински или частни имоти, без да се променя предназначението на терените и те да се категоризират като къмпинги. 

Това ще гласува днес парламентарната комисия по регионално развитие, допълнението към Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бе внесено вчера от депутати от Реформаторския блок и е публикувано на сайта на НС.

Промените са в отговор на протестите срещу забраната за диво къмпингуване на 100 метра от брега, прието в началото на месеца, и реакция на премиера Бойко Борисов. 

Според новите поправки в терените ще може да се поставят обекти за удобство на къмпингуващите, но без търговско предназначение - беседки, заслони, пейки, маси, дървени скари и други. 

Условията и редът за определянето на местата ще се определят с наредби на министрите на земеделието и храните, на регионалното развитие, на туризма и на околната среда в срок от три месеца след влизането на промените в сила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2016 в 11:32

Не разбирам защо това се смята от някои хора за 'еко-рекет', при положение, че има много хора, български граждани, които опъват палатки по различни причини - рибарите, когато ходят за риба, семейства с деца, които са решили да излязат извън града и т.н.
Чета в долните коментари, че на някои хора проблемът им е в замърсяването. Еми по центъра на София и много други български градове също може да се видят боклуци - фасове, торбички и т.н. Това е въпрос на култура, манталитет и възпитание. Има много шофьори, които като пушат и си изхвърлят фаса през прозореца на колата - при това положение и автомобилите ли трябва да бъдат забранени ?
А, който е недоволен,че има по-важни проблеми за протестиране - да организира протести срещу тях. Не виждам какъв е проблемът, когато има недоволство по някой въпрос, да се протестира. Това е форма на пряка демокрация все пак.

24.03 2016 в 10:17

до ИВО :

Възможно е и това да е причината. Но мен повече ме притеснява че не се протестира и най вече не се вземат под внимаени протести срещу много по големи несправедливости от това къде да си паркират караваните и да палят огньове 200 или малко повече човека. Минусите към са много показателни за това какво една част от обществото смята за важно и защо България е на прага на демографска катастрофа.

24.03 2016 в 09:53

До 2 (КОЙ):
Мисля си, че целият този шум за забраната беше само параван, разсейване на публиката. Ако искаш да скриеш нещо, формулата е ясна - засегни интересите на някоя активна група с промяна в някой закон, те ще запълнят медиите със шум, ти си свърши работата без да те гледа никой и накрая отхвърли предложението за промени. "И вълкът сит, и агнето цяло".

24.03 2016 в 09:31

Добре де как така заради протеста на 200 души с каравани и раздърпани дрехи се променя веднага закон, а когато протестират майки заради детски и по голяма социална справедливост касаеща бъдещето на страната никой нищо не прави ??? Много е силно това зелено лоби и явно са се намърдали на високо, но това в никакъв случай не е в полза на държавата и обществото.

24.03 2016 в 09:24

УЖАС ... поредният еко-рекет на зелено-червените лумпени... Как ще може някой надрусан и пиян идиот да си разполага кемпера, палатката в ЧАСТЕН имот?! Тея много започнаха да прекаляват.. Хем искат да не плащат за нищо, хем правят куп поразии и оставят мизерия след тях... Като чума са ...