Петков: Ще говоря всеки ден с депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер (видео)

Премиерът е готово за избори, ако "такава е истинската воля на българския избирател"

OFFNews 10 юни 2022 в 16:30 6154 12

Кирил Петков

Снимка gov.bg

Кирил Петков

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите с народни представители от българския парламент. Ще продължа да водя разговори с всеки депутат, готов да служи на държавата, а не на партийния си лидер

Това обяви премиерът в специално видео обръщение, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Петков допълни, че ще продължи да води разговори и през следващите дни "явно и почтено", запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната.

"Вярвам, че има хора с висок морал в парламента, които ще изберат България пред партийния лидер. Особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск в това правителство заради егото си", каза още той.

По-рано Има Митева съобщи, че премиерът е говорил късно снощи с депутат от Има такъв народ "да преосмисли поведението си". Стана ясно, че депутатът е Кирил Симеонов. "Не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен, нито постове, нито пари или всякакви такива работи. Просто си поговорихме и ми каза, ако мога да си преосмисля позицията, да не хвърляме страната в хаос", каза Симеонов в Народното събрание

Във видеото премиерът декларира готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. "Не ни е страх от избори, категоричен е Петков.

В своето обръщение премиерът дава аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчени за семействата с деца.

Петков попита защо ДПС, ГЕРБ, Възраждане и Има такъв народ не искат повишаване на пенсиите, след като хората имат нужда от това заради инфлацията: "Защо не трябва да подкрепяме младите семейства? Защо не искаме да се намали и цената на бензина?". 

Премиерът акцентира също върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъснатата работа на Народното събрание и на правителството.Петков заяви, че до края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

14

Анализи

10.06 2022 в 23:51

КИРИЛЕ, ИМАШ ПОДКРЕПАТА НА СВЕСТНИТЕ ХОРА, ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ИЗГОНЯТ КРАДЦИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ТЕЗИ, КОИТО КРАДАХА 30 ГОДИНИ И НЕ СЕ НАКРАДОХА ВЪН. ВЪН ПУТИНСКАТА ШАЙКА, КОЯТО ИСКА ДА ЗАРОБИ БЪЛГАРИЯ.

1855

12

Чосър

10.06 2022 в 21:24

Не бе, Саше, парите на родителите ти отдавна са в Дубай. Сега се опитваме да опазим парите на нашите деца.. и не успяваме..

9347

9

Анализи

10.06 2022 в 20:13

Свестните и умни хора подкрепят Петков, останалите нямат значение. Те и без това не знаят защо същестнуват, тъпи и необразовани.

5827

7

pisnamiotmutri

10.06 2022 в 19:19

С руски слуги не се говори Киро. Излизай и си гледай живота. Този наивен и злобен народ не заслужава помощ.
 
X

Да помогнем на украинските деца!