Ива Митева, ИТН: Късно снощи Кирил Петков е звънял на наш депутат да преосмили поведението си

OFFNews 10 юни 2022 в 09:01 15475 12

Ива Митева

Снимка БТА архив

Премиерът Кирил Петков се е обадил късно снощи - след като вчера комисията по финанси не прие законопроекта за актуализация на бюджета, на нашия депутат Кирил Симеонов, за да го убеждава да преосмили поведението си. Това според мен не е морал, заяви зам.-председателят на парламента от ИТН Ива Митева по БНТ. 

Няма никакъв сценарий, коментира тя защо точно сега партията е решила да се оттегли от управляващата коалиция. 

Когато искаш промяна, ти идваш, за да направиш нещо различно, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме управляващо мнозинство, не ни дава право да правим каквото си поискаме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави, категорична е Митева. 

На въпроса защо в такъв случай от ИТН са подкрепили кабинета на Кирил Петков, тя обясни: това беше първата политическа сила и ние й дадохме шанс, хората направиха своя избор.

РСМ беше един от проблемите, от който започна натрупването на напрежение, смята Митева. Тя заяви, че на Коалиционен съвет премиерът е обяснил, че френският президент Макрон ще бъде гарант за споразумение между нашата държава и западната ни съседка. Не мога да разбера как един френски президент ще бъде гарант на двустранно споразумение между България и РСМ, каза още Митева.

Тя коментира и темата за предложението Бойко Рашков да заеме поста председател на КПКОНПИ. 

Уговорката беше никой да не изнася името на Бойко Рашков в публичното пространство, на следващия ден то вече беше изнесено. Нашето изумление беше защо един вътрешен министър, който е успешен, ще стане председател на КПКОНПИ. Когато ги попитахме дали имат предложение за нов министър, те се усмихнаха и казаха, че имат човек за МВР. Казаха, че г-н Рашков ще бъде по-полезен в разследването, отколкото в оперативната дейност.

Ние нямаме свое предложение за председател, защото първо не е стартирала процедурата за избор на председател на КПКОНПИ. Има процедура, нека да се извърви, заяви Митева.

От ИТН все още не се готвят за предсрочни избори, каза Митева. Все още и ние се опитваме да разберем защо стигнахме дотук. Може би от инат на вицепремиера, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

12

Ivan

10.06 2022 в 15:55

Ива, докторке по право ненагледна. Станала си "доктор" преди година с 3 (словом три!!!) статии, публикувани в маргиналното списание Общество и право. Но вече се бе намърдала в листите на Учиндолския гуру за НС! Ни цитати, ни фундаментолистика , НО: т 42, § 5 от Правилника гласи:
За защита на дисертационен труд за получаване на образователната и научна
степен „доктор по право” кандидатът трябва да притежава образователноквалификационната степен „магистър по право” (?) и да има поне три статии по темата на
дисертационния труд (една от които може да е под печат) в специализирани научни
издания (колко да са специализирани?), както и да е набрал минимум двеста и петдесет кредити.
Така е решил НС на ИДП, просто самите те си пляскат в блатото на юриспруденцията!

14469

11

случайно прочетох

10.06 2022 в 12:17

Истеричното поведение на Митева не ми допада.На моменти дори не ѝ разбирах за какво се пени, но тук е написано, та разбрах.
Години наред е работила в НС без публика и сега, качила се на сцената, избухна...
ИТН се излагат и е добре да се поскрият малко и да престанат с клюкарщината и интригите.

1005

9

Блейк7

10.06 2022 в 10:10

"Не мога да разбера как един френски президент ще бъде гарант на двустранно споразумение между България и РСМ, каза още Митева."

Ами не можеш бе Митева, не можеш! Щото си проста! И ти и себеподобните ти от ИТН. То е ясно, че не можете да да разберете!

Щото това не е просто "един френски президент". Осведоми се малко какво означава Франция за ЕС.

6145

8

kokoten

10.06 2022 в 10:05

ДрислИва и дриСлави са си все осрани.....от 20 години търпим тоя чалгаджия дето трови народа и съсипва културата....дори да се удави в лайната,пак ще има хора които ще го боготворят....халал да им е тоя вонливец....съсипва всичко до което се докосне....ама Господ гледа и не забравя....

5827

6

pisnamiotmutri

10.06 2022 в 09:44

Интригантка! Какво като е звънял? Нали иска да работи, а не да праща държавата на герб и дпс

2210

5

fishcake1

10.06 2022 в 09:31

Защото поведението им е малоумно. И като имаха мандат, ИТН се държаха като глезена прима дона.

12073

4

IvanofRumen

10.06 2022 в 09:27

ИТН-то само интриги, бележки писани на ръка, като 500 К и друга с драсканици, които не се разбират за какво са. Колко и напъни да правят следващия парламент ще го гледат отвън.

9347

3

Анализи

10.06 2022 в 09:26

Митова, стана ясно, че сте зависими и очевидно корумпирани. Добре ще е да не ни занимавате със себе си оттук нататък.