Петър Москов: Причина за разделението вдясно са партийните елити

Единственото решение, ако искаме богата и свободна държава е силно дясно управление

OFFNews 08 септември 2022 в 10:51 1572 0

Петър Москов

Снимка КОД

Петър Москов

КОД е основан да защити огънчето на дясното, на правилното, на смисленото, на ценностното. Много са хората, които вярват в това. КОД е техният глас. Колкото повече ставаме, колкото по-уверени сме в това, че гласът на малцинството не може повече да заглушава гласа на разума, толкова по-бързо нещата могат да тръгнат в правилна посока.

Задачата, която КОД си поставя в следващия парламент, е да бъде катализатор на голямо дясно обединение, което да реши истинските проблеми на България, а това са зависимостите. Управляват ни хора зависими от чужда воля и чужди интереси. Това са интересите на бившата червена социалистическа върхушка, които ограбват българите вече десетилетия. За да има в България истинска политическа и икономическа свобода, истинска демокрация, трябва да се извърши лустрация - задачата, която само българската десница не изпълни.

Всички страни от бившия социалистически блок прекратиха със закони достъпа на свързаните с комунистическата върхушка и репресивния й апарат до публични финанси и до управлението на държавата. Днес тези държави са далеч преди нас в икономическото си развитие, а гражданите им са много по-свободни и много по-богати от българите. За да се случи това и в България трябва голямо дясно управление с приоритет - лустрация. Българите казват: "Да, това трябва да се направи“. Партийните елити обаче имат изгода от разделението.

На призива за обединение на КОД Продължаваме промяната отговориха, че те не са дясна партия. Демократична България ясно демонстрираха, че за тях бъдещият съюз с БСП е по-висока ценност от формирането на общ десен фронт, който да има стратегически цели, със смислена дясна програма.

Такова силно, мощно дясно обединение, което не се случи преди изборите, е единственият начин България да излезе от спиралата на несигурността и от възможността поредните шмекери да го лъжат на поредните избори с красиви думи. И гласът за КОД, освен глас за свободния избор, в следващия парламент може да бъде катализатор за такова дясно обединение на принципни основи. Защото смислените хора, свободните хора знаят, че ако искаме силна икономика и високи доходи, основната пречка за това е социализмът. И основното действие, за да ги постигнем, е да скъсаме със социализма като практика, като икономически постулати и ценностна система. Това е КОД, това е гласът на свободния българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!