Нинова вика Борисов в НС заради НАТО в Черно море

OFFNews 11 октомври 2017 в 09:52 5217 2

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да информира депутатите дали НАТО създава нови многонационални сили в Черно море. 

Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Пред народните представители Нинова заяви: 

Предлагаме да извикате министър председателя на Република България Бойко Борисов да информира парламента по една изключително важна тема за националната сигурност и външната политика на България. Вчера международни, авторитетни агенции, цитирани от български медии, обявиха, че НАТО създава нови многонационални сили в Черно море, че тези Черноморски сили на Алианса първоначално ще бъдат изградени около 4 хил. румънски войници, подкрепяни от сили на 9 други държави. В региона ще бъдат разположени допълнителни кораби и самолети. Към българските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове . Преди година и половина премиерът Борисов категорично отхвърли идеята за формирането на черноморска флотилия на НАТО.

Припомням и позицията на българския премиер: „Аз искам в Черно море да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и любов. Не искам в курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад“.

Какво е наложило промяната в позицията на българското правителство, ако то по някакъв начин е участвало във взимането на това решение? Какви ще са последиците за България? Най-редно е българското правителство да информира официално българския парламент по тази тема, която е изключително важна за България, за нейната национална сигурност, а не да научаваме за това от международни медии, мотивира се Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7705

2

gogule

11.10 2017 в 14:09

Няма по големи лицемери от комунистите и другрката Нинова !Ами нали нейната пария ни вкара в НАТО и сега реве ,като убодено мече !!Онзи ден техния съпартиец изяви желание за референдум за излизане или оставане в ЕС и НАТО !!!Е не ли комунистическо лицемерие това ! ЗАщо тогава не направихте референдум бе Нинова?! Ами сега само се пънете и ревете !!