Не е ясно дали Бойко Рашков ще бъде част от проектокабинета 'Василев'

OFFNews 05 юли 2022 в 12:50 2160 1

Бойко Рашков

Снимка БГНЕС/СПАСИЯНА СЕРГИЕВА

В градинката до църквата „Св. Седмочисленици“ бяха поднесени венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР

Към момента не е ясно дали Бойко Рашков ще бъде част от проектокабинета "Василев", стана ясно от думите му пред журналисти след честването на днешния празник на МВР.

Вътрешният министър в оставка каза, че към момента темата не е обсъждана, но решението ще бъде взето от парламента.

Рашков заяви още, че отново Народното събрание ще реши дали да бъде извършена реформата в КПКОНПИ, която се бави от месеци.

"Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори, защото това уродливо явление - купуване и продаване на гласове, не е създадено от МВР...а е създадено в едни известни партийни централи." С тези думи той отговори на обвиненията на лидера на ГЕРБ за масово купуване на гласове и агитация против партията на частичните местни избори в Нова Загора.

Той коментира и реформата в МВР. Министърът обясни, че съкращения на хора са направени в минимален размер, но има съкращения на длъжности и реформиране на районни управления в страната - някои се превръщат в приемни, други в участъци. На отделни места пък се създават нови полицейски управления. Рашков заяви, че тези промени не означават по-малко полицейско присъствие в съответните населени места, нито пък промяна на длъжностите и заплатите на работещите там полицаи.

Министърът подчерта, че реформата не е направена заради негово еднолично решение, а чрез математически модел с 16 критерия за оптимизация на дейността и множество разговори и обсъждания.

В заключение той заяви, че е доволен от свършената работа от МВР за последните 6 месеца. Рашков изрази надежда, че ще има  друг вътрешен министър, който да свърши толкова работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

05.07 2022 в 14:06

Интересно как дядо Бойко Борисов разбрал, че МВР спират избирателите му да гласуват - те с някакви светлинки на главите ли отиват да гласуват анонимно, че ги разпознават
 
X

Да помогнем на украинските деца!