Quantcast

Назначиха нов зам. финансов министър на мястото на Карина Караиванова

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2016 в 12:35 2905 3

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Маринела Петрова за заместник-министър на финансите на мястото на Карина Караиванова, която беше избрана от Народното събрание за председател на Комисията за финансов надзор.

Маринела Петрова е магистър по специалността „Социално-икономическо планиране“, придобита в Университета за национално и световно стопанство, и магистър по „Европеистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Следдипломната й квалификация, в образователни институции в Австрия, Япония, Обединеното кралство, САЩ и Холандия, е в областта на анализа на икономическите политики, финансовото и макроикономическото прогнозиране, координация и управление на икономическите политики в ЕС, и умения за водене на преговори. 

Професионалният й път започва през 1992 г. като експерт в Агенцията за икономическо програмиране и развитие (впоследствие преименувана на Агенция за икономически анализи и прогнози), в която през май 2001 г. става директор на дирекция „Европейска интеграция“.

От 2 ноември 2009 г. заема длъжността директор на дирекция „Европейски въпроси и политика“ в министерството, а от октомври 2010 г. досега е директор на дирекция „Икономическа и финансова политика“ в МФ и отговаря за изготвянето на Националната програма за реформи и Конвергентната програма, наблюдението по макроикономическите дисбаланси, подготовката на позициите и участие в съветите ЕКОФИН, Икономически и финансов комитет (EFC), Комитета по икономически политики (EPC), Бюджетен комитет и други европейски формати.

Има пряка отговорност в подготовката на присъединяването на страната ни към Европейския паричен съюз.

Свободно владее английски език, ползва френски и руски езици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11714

3

OTBPAT

28.07 2016 в 14:18

"...и умения за водене на преговори" аре стига бе :)))

"...отговаря за изготвянето на Националната програма за реформи" там блестящо се е представила, може би?!?!

17668

2

Руслан

28.07 2016 в 13:34

Следдипломната й квалификация, в образователни институции в Австрия, Япония, Обединеното кралство, САЩ и Холандия,

Спонсора? Спонсора?

22179

1

ELPIDA

28.07 2016 в 13:13

Маринела Петрова - впечатляваща образователна и трудова кариера.
Да вярваме ...Успех !