Москов за Истанбулската конвенция: Полът е норма, не ролева игра и извратено забавление

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2018 в 18:23 18160 7

Утвърдената от правителството Истанбулска конвенция очаквано предизвика полемика, въпреки уверенията на кабинета, че не засяга третия пол и не дава основание за разрешаване на гей браковете. 

Темата беше коментирана от депутатите, които ще трябва да гласуват приемането на конвенцията, но излезе и извън рамките на парламента. 

Против приемането на конвенцията се изказа бившият здравен министър Петър Москов. 

На страницата си във Фейсбук той даде примери от конвенцията, които засягат именно въпроси за пола, като обяви, че "пол" е биологично детерминирана характеристика на индивида" и "норма, а не наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно".

"Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му... Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?", написа още той и допълни, че приемането на текстовете "дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи срещу които няма разумни доводи". 

Ето и целия му коментар:

Днес правителството предложи на НС да ратифицира Истанбулската конвенция на съвета на Европа, като част от националната програма за превенция и защита от домашното насилие. Този акт беше последван от масирана ПР кампания посветена на целта да ни убедят, че решението не е начало на нормативно регламентиране на "трети пол", еднополови бракове и индоктриниране на децата в училище по тези теми. Всички, които не мислят така, бяха наречени невежи, неразбиращи и лъжци.

Понеже принадлежа на тази "невежа" група хора, ще си позволя да отговоря с цитат на два текста от въпросната конвенция.

1. "Пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“

От името на "невежите лъжци" искам да припомня, че "пол" е биологично детерминирана характристика на индивида ( фабрично така сме направени :) ) и за Ваше сведение тази детерминанта е в основата на живота. Полът е норма, а не е наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно.

2. „Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване... на нестереотипни роли на пола... в официалните учебни програми и на всички образователни равнища“.

Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му... Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?

Ако не го мислите спрете с пропагандата, извинете се и се върнете към нормалността. Ако го мислите очевидно нямаме разговор и сме противници на фундаментално ниво.

Освен моралните измерения на решението, то ще има и стратегически политически последствия, защото дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи срещу които няма разумни доводи. Това е политически безотговорно!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2947

8

theprofet

04.01 2018 в 09:08

Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.

22092

7

Стефан

04.01 2018 в 07:59

Не, разбира се.
Тия клоунеси са незабележими даже за прекия си началник. А той е незабележим даже за тия, на които посяга да прави свирки.
Проблемът ни е в духовния мързел. "Бе карай бе - и така става", и то за малко верно става. Други ден - вече скърца. "Ма кой можеше да си помисли?"
"Костов е велик!", "Симеон е велик!", "Борисов е велик!", "Живков е велик!" ...
А утре величието скърца. Пясък в зъбите, псувни, а даже няма отмъщение.
Така и народа се разотива с погнуса.

16696

6

Новак

04.01 2018 в 06:21

Проблемът не е от неграмотните министърки, а от шефа им. В момента се изживява като фактор на Балканите и за да има подкрепата на "големите" явно е готов и дупе да даде.
Но това си е наша характерна черта. Историята на третата българска държава го показва - и трите национални катастрофи са следствие от желанието ни да сме винаги със силните.

22092

5

Стефан

04.01 2018 в 01:29

Да. И две реално неграмотни министърки, които се гордеят с престъплението си.

12193

4

SC

03.01 2018 в 23:21

Май скоро ще трябва да изхвърлим биологията както като учебен предмет, така и като наука, защото е политически некоректна.

Вегани, педерасти и снежинки в един и същи строй. Напред!

22092

2

Стефан

03.01 2018 в 20:48

Този текст трябва да се напечата на плакати, и да се разлепи по всички улици.