Корнелия Нинова иска лидерството в БСП

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2014 в 12:04 3352 11

"Приемам номинацията за председател на БСП. Ще участвам в това заседание и обратно на някои слухове ще участвам докрай."

Това заяви на пресконференция днес Корнелия Нинова.

Тя сподели, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще направи три основни неща: „Ще поставя въпроса за промяната вътре в БСП и ще я осъществя, ще поставя на друга основа коалиционните отношения и ще бъда инициатор на разговори с всички политически и граждански структури и институции в държавата по четири въпроса, които намирам за изключително важни за България и за българите - демографският въпрос, здравеопазването, образованието и земеделието”.

Във връзка със ситуацията в БСП Нинова постави основен акцент на работата върху идейната чистота на партията, организационната програма, кадрите, стилът на партията и работата в коалиции.

Нинова обясни, че ще защитава интересите на партията, социалната държава, автентичният патриотизъм и българщина, лявата политика, изразена в конкретни мерки, както и ясен предварително начертан компромис, до който може да се стига при реализирането на тази лява политика.

По отношение на организационната промяна Нинова би обърнала напълно конструкцията, по която сега работи БСП, и би намалила сегашната прекалена тежест на централния апарат за сметка на местните структури. Идеите трябва да идват отдолу, от хората, а не да им бъдат налагани, а по-голямата част от субсидията на партията трябва да отива в местните структури, за да обезпечи работата им. Те трябва да изграждат кадри, а не централата да им спуска такива, обясни Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2014 в 07:26

какъв е тоя уруд???

13.07 2014 в 23:58

Столетната кърваво червено-терористична шайка имаше доскоро за главатар гей, а сега начело се готви да застане *утка. Явно там няма нито един нормален мъж, който да ги оглави.

Народа направи голяма грешка след 10-ти ноември, че не ги погна, както унгарците направиха с комунделите през 1956 г.

Сега нямаше обаче да има съвеЦки танкове да ги спасяват, и проблемът щеше да се реши окончателно.

13.07 2014 в 21:15

Не виждам как така нареченото "ляво" дава повече възможности за образование, здравеопазване и борба с бедността. Тези неща могат да се случат само с развиване на икономиката, строг контрол при харченето на обществения ресурс, пазарна икономика, пазар на труда,свеждане до необходимия минимум и ясни правила за средствата, които има право да преразпределя държавата, силно развито гражданско общество и т.н. Така че в този смисъл аз май съм беден десен. Както и повечето българи.

13.07 2014 в 19:29

Според мен е редно да се обърне по-голямо внимание и интерес на тези номинации. Защото ситуацията в България за целия преход, независимо кой е ,,допринесъл" най-много за това, е следната. Огромна част бедни, зависими и под санитарния минумум. Без шансове за добро образование, здравеопазване, както и сигурност. В огромна степен НАРОДА е ляво ориентиран. Да, БСП не е никаква лява и социална партия, но електората и е такъв, а самата партия има огромен ресурс. Както се казва, ако наистина дойде лидер, който е с такива убедения и политика, има огромен шанс да промени и партията към добро и модерна левица, както и да направи нещо за страната

13.07 2014 в 14:47

Номинирана си, но само на думи и нещо много избърза. Не са ми проведени още конференциите, които ИМАТ правото за номинации. Така че малко изчакай. За каква идейна чистота говориш когато ти все по втория начин постигаш всичко. Забрави ли игрите със СДС и Иван Костов ? А каква нула беше като следовател? Тръгни си заедно със Серж и затвори вратата след себе си.

13.07 2014 в 14:24

Браво, най-после, е те тая има по мръснишка, в смисъл -курвенска физиономия от птеродактила, ама и кюстендилската миризливка не пада много по-долу, Боже, Боже, в тая столетница само гейове, пачаври и алкохолици ли има, вижте им номинациите, една няма като за света, какви червени боклуци и каква наглост да се чуди човек какви са тези мазохистични изроди, които симпатизират и гласуват за тази жалка, крадлива и отблъскваща червена пасмина?!

13.07 2014 в 14:19

значи комунистите ще се влеят в партията на пожарникарите и физкултурниците .
нас-сетне !

13.07 2014 в 14:19

Помислете си кого виждахме и слушахме най-често през изминалата една година - Манолова, Нинова, Янаки Стоилов, Михаил Миков, Драгомир Стойнев - те крепиха.....на Станишев. И сега говорят за промяна?! Нелепо! А специално Нинова първото нещо, което каза след изборите беше: "Ще внесем закон за разрешаване на тютюнопушенето на закрито" ПЪРВОТО!. Второто беше: "Направихме много за инвалидите"(12 лв. на човек).

13.07 2014 в 12:55

... бившата седесарка сланинова - песедател... одобрявам!

... хахахахахахаха

... ма е крала под ръководството на р.овчарчето - значи е проверена Другарка... значи два пъти "одобрявам"!

... хахахахахахаха

13.07 2014 в 12:47

Е то и аз тогава се нареждам на опашката! Не знам как да я възродя БиеСиеПие-ту,ама поне ще я загробя също като Плъха.Айде ме номинирайте,моля!