Корнелия Нинова иска лидерството в БСП

OFFNews 13 юли 2014 в 12:04 4027 11

"Приемам номинацията за председател на БСП. Ще участвам в това заседание и обратно на някои слухове ще участвам докрай."

Това заяви на пресконференция днес Корнелия Нинова.

Тя сподели, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще направи три основни неща: „Ще поставя въпроса за промяната вътре в БСП и ще я осъществя, ще поставя на друга основа коалиционните отношения и ще бъда инициатор на разговори с всички политически и граждански структури и институции в държавата по четири въпроса, които намирам за изключително важни за България и за българите - демографският въпрос, здравеопазването, образованието и земеделието”.

Във връзка със ситуацията в БСП Нинова постави основен акцент на работата върху идейната чистота на партията, организационната програма, кадрите, стилът на партията и работата в коалиции.

Нинова обясни, че ще защитава интересите на партията, социалната държава, автентичният патриотизъм и българщина, лявата политика, изразена в конкретни мерки, както и ясен предварително начертан компромис, до който може да се стига при реализирането на тази лява политика.

По отношение на организационната промяна Нинова би обърнала напълно конструкцията, по която сега работи БСП, и би намалила сегашната прекалена тежест на централния апарат за сметка на местните структури. Идеите трябва да идват отдолу, от хората, а не да им бъдат налагани, а по-голямата част от субсидията на партията трябва да отива в местните структури, за да обезпечи работата им. Те трябва да изграждат кадри, а не централата да им спуска такива, обясни Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!