ДПС изключи кмета на Хитрино, криел информация за изразходване на средствата

OFFNews 14 юни 2017 в 12:29 2323 2

Централното оперативно бюро на ДПС вчера е взело решение да изключи двама души от ДПС – кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед.

Това съобщи в парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той обясни, че причината за изключването са много сигнали от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания.

"Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни Цонев.

”Кметът се държи арогантно и не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, допълни той. Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби. „Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща”, аргументира се Йордан Цонев.

В края на миналата година в Хитрино се взриви влакова цистерна, която избухна и събори около 50 къщи. При инцидента загинаха 7 души. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8695

2

дърт комуняга

17.06 2017 в 14:32

Естествено ,че има друга причина за изключването - не им е пускал фандък на агите от ДПС. Или както викат братята италиански мафиози - не им е позволил да си топнат човчицата.

16008

1

Nik68

14.06 2017 в 15:59

В ДПС обикновено е така. Няма информация. Някакво друго прегрешение ще да е причината за изключването.