Борисов: Имаме план за мигрантите, да видим дали ще може да се изпълни

Ирина Евгениева 04 март 2020 в 11:25 4896 5

Имаме план за мигрантите, да видим дали ще може да се изпълни, заяви премиерът Бойко Борисов на редовното заседание в Министерски съвет.

По-рано днес Борисов изпрати председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за Анкара. Там Мишел ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, за да обсъдят ситуацията около мигрантския натиск след ескалацията на напрежение в Сирия от миналата седмица.

Полагаме огромни усилия с дипломация, с мир, разбирателство да потушим напрежението в региона и да се върнем към нормалните си ангажименти.

Борисов отбеляза, че проблемите трябва да се решават чрез мирни методи.

„Хиляди хора страдат, а напрежението расте. Това не е добре за региона, нито за инвестициите, нито за бизнес и туризъм, а и при този коронавирус е още по–голяма опасност“, добави премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

05.03 2020 в 00:15

"Да видим дали ще се изпълни" - ама той самоизпълняващ се ли е планът? А вие, тайфата управляващи ще седите и ще гледате? Типично за вас.
Жалко че алтернативата ви е по-загрижена за Русия отколкото за България...
Въобще, жална ни майка с такива политици.

4000

4

AndroD

04.03 2020 в 16:25

И какъв е планът - че няма план може би. Малко се страхувам от плановете на Борисов.

11982

3

leomesi

04.03 2020 в 15:57

Голямо мазало става с тези мигранти. Дано успее да се овладее положението. Но честно казано, струва ми се, че си гледаме само нашата гледна точка. Никой не се замисля за хората. А това са човешки същества, като нас. С емоции, чувства, желания, стремежи...

6015

2

Ехо

04.03 2020 в 15:17

Не може да се разрешат последствията, до като не се премахне причината, която ги поражда! Не го знаеш, Борисов!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

04.03 2020 в 13:21

Е що пък да не се изпълни?
Я как ЕС са "справи" след поканата на навляците от Меркел.. Да налазят Европата, все още не сте решили въпроса за разселването им..
А и тез "образовани" в биенето на чела в цименто, асфалто млади сирийски мъже от Афганистан, Иран, Ирак, Того, Малави и т.н. как да ни ги приеме човек.. Че и да ги храни..
И що бе, Баце.. По ТВ-то та злепоставят, кат казват, че ги биете? Ми то туй си е обида за територията ти.. ИЕ те не я искат..
А ти специален канал от полицаи си им създал.. Че и го закриляте с Гешефткото. Щото от полицаите-каналджии ни един не остана в ареста.. За съд - да не отваряме дума..
 
X

Да помогнем на украинските деца!