YouTube хвана в мащабна измама музикални гиганти

Последна промяна на 28 декември 2012 в 17:33 2646 2

YouTube хвана в измама музикални гиганти.
YouTube хвана в измама музикални гиганти.

Сайтът на видеосподеляне YouTube съобщи, че е хванал в мащабна измама няколко от големите музикални компании, които трупали фалшиви гледания на клиповете си. Става въпрос за над 2 милиарда фиктивни преглеждания на видеата в каналите на Universal, Sony и RCA.

Проверка на YouTube установила, че изкуственото вдигане на рейтинга на клипове на тези компании ставало чрез платени сайтове, които трупат нереални посещения към видеата. Разбирайки за измамата, YouTube е премахнал над 2 млрд. техни показвания.

Най-тежко се е отразило това върху гледаемостта на Sony/BMG, където цифрата паднала драстично от 850 милиона на едва 2,3 милиона. RCA загубила 49 милиона гледания и стигнала 120 млн., а Universal загубил над милиард и сега има малко под 6 милиарда.

Google, която притежава YouTube, обяви, че изкуствените посещения нарушават условията за ползване на услугите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2012 в 20:22

Скрити еднопикселови картинки с референции към страници, на които искат да трупат посещения? Едва ли е толкова проста схемата, но е класическа.

28.12 2012 в 18:16

Не на пиратството ли... да да.... ама не, кой както може да им дърпа филмите и музиките от торентите и да си ги гледа на спокойствие... то в България не е и незаконно де.