Колко истински сме в социалните мрежи (видео)

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2014 в 22:22 11793 6

Facebook и Тwitter вече са световноизвестни платформи за комуникация между хората, но колко от нас представят истинския си профил в тези онлайн социални мрежи.

"Това видео описва перфектно всичко, което е сбъркано в поколението на социалните мрежи", така е озаглавено клипче, качено в известния сайт за забавление 9gag.com.

Във видеото авторът Шон Хитън обръща особено внимание на това колко фалшиви сме онлайн или на какво сме готови, за да получим "like".

Кадрите могат да се тълкуват различно, но основната идея е, че колкото повече социалните мрежи навлизат в животите ни, толкова по-трудно ще бъде на всеки от нас да живее спокойно и без да се влияе от чуждото мнение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2014 в 15:21

Общуването чрез социални мрежи убива все повече истинското общуването. Спомнете си вица: кой е най- бързия начин да събереш семейството заедно? - като изключиш рутера.Срещаш се с приятели и в един момент всеки е забучил нос в смартфона си. Да, социалните мрежи преодоляват граници, осъществяват връзки и има много ползи, но дали ние сме готови за тази революция?

28.06 2014 в 11:26

фалшиво е Симеоне, защото НЕУСЕТНО, НЕМИНУЕМО, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НЕСЪЗНАВАНО започваме по малко а с течение на УВЛЕЧЕНИЕТО да скриваме една голяма част от живота си, но не от другите а от СЕБЕ СИ.
Клипа е уникален.
А това че ти толкова усърдно защитаваш готиния фейсбук, говори че нещо те е докоснало, но ще ти трябва малко време за да го осъзнаеш.
Успех.

28.06 2014 в 10:00

Видеото е страхотно.Как хубаво показва колко смърди великото модерно и проспериращо общество.И в какъв червей се превръща свободният индивид, въпреки цялата му свобода и възможности.Чудесно представя какво се налага от системата на съвременния човек.И в какво се превръща, и колко можем да опорочим идеята за свързаност, размяна на информация и идеи, комуникация, идеята за социална мрежа.Поздрав за всички направили модерния цивилизационен избор.

28.06 2014 в 01:34

Какво значи, че сме фалшиви? Когато си ходил на почивка и си направил 300 снимки подбираш най-добрите и ги показваш на приятели, майка си, брат си. Най-добрите включвах хубав залез, когато си с изгладена фланелка и ведро усмихнат. Няма да покажеш снимка, където си рошав и след хранително натравяне.

Социалните мрежи са, за да общуваш по-лесно и с хора с които се виждаш рядко, а не място където да направиш живота си публичен. След всекиго мирише преди да пусне водата, но пък всеки мирише приятно след душ, едното не изключва другото, но да показваш лошото е гротеска с живота, живота е хубав в крайна сметка.

28.06 2014 в 00:55

1. Ползвам Facebook
2. Свободата е най-ценното, което имам. Слава богу, не се налага да избирам между нея и други неща. Длъжен съм да пиша истината, каквато я виждам в момента. След време това може да се промени. Не мисля, дали някой ме харесва – който ме харесва, ме познава такъв, какъвто съм.
3. Никога не използвам никнейм.

28.06 2014 в 00:00

Фейсбоклук и Туистър.