Из стилистиката на един премиер: репортерките са мисирки, а тръбите са 'сини д**ба' (видео)

Ирина Евгениева Последна промяна на 04 февруари 2020 в 15:31 22511 4

„Как па сини тръби намерихме, д**ба, кажи им да ги заравят бързо бе“, каза премиерът Бойко Борисов на кмета на Перник Станислав Владимиров и добави „тури отгоре една червена пътека“.

Това стана по време на инспекцията по строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник. 

"Работят 7 багера, имаме километър и половина изкопан. Един камион тръби носи около 107 м, досега идваха по два камиона на денонощие", каза Емил Караниколов, министър на икономиката.

"Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя", каза премиерът.

Според ръководителя на строителния обект ще бъдат увеличени смените, за да бъде завършен проектът в срок. "По наши изчисления - 45 дни", допълни той.

"Паралелно с това правят проект за двете пречиствателни станции. Работи се по тях. Отделно в града се прави проект. До седмица кметът ме увери, че ще са готови, за да инвестираме и там. Тук са 27 милиона, а там са 35. Така че максимално бързо хората в Перник ще усетят държавната и местната власт в синхрон как работят", допълни Борисов.

Премиерът коментира и свалянето на доверието от Румен Радев, като се направи на изненадан от въпросите на журналистите, и заяви, че не е слушал изявлението.

Към края на изявлението си премиерът нарече "мисирки" репортерите, които тичали след него и задавали въпроси един през друг.

Можете да го чуете в записа, публикуван в официалната фесбук страница на Борисов, на 24-тата минута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16582

4

spirit оригиналът

06.02 2020 в 11:56

пунта мара, келеш, мисирки, главанаци, простаци, шестаци, кюфтаци, ще ги спукам от бой на изборите, пипни ме за мускула, хвани ме за шлифера, българите са като моите кучета, разфасовали момчето (за убития ученик в Перник), гърдите са ми големи, вие сте прости и аз съм прост, младите да копат картофи, да не стават студенти, а овчари...и т.н

17155

3

aviatora

05.02 2020 в 11:20

БАНДЮГА

15508

2

Бухльо

04.02 2020 в 17:54

Напротив aviatora, ако мутрата си беше квартална мутра, да не трябваше да ни уведомяват, а направо да си я приберат в ареста, но тази мутра е начело на държавата и е добре да знаем как се държи и какъв и е манталитета.
Да ни се напомня по-често, та дано се замислим от що за човек чакаме да ни управлява държавата.

17155

1

aviatora

04.02 2020 в 17:05

Престанете да тровите цялата държавата с простотиите на една мутра.