Холандец поведе съдебна битка, за да се подмлади с 20 години. Бил 'млад бог', но жените го пренебрегвали

OFFNews 08 ноември 2018 в 14:17 4653 3

"Младият бог" - по личната му преценка - Емил Рателбанд

Холандски инструктор по позитивно мислене поведе съдебна битка, за да промени... възрастта си и да увеличи шансовете си жени да приемат поканите му за срещи, пише Би Би Си.

69-годишният Емил Рателбанд иска да промени рождената си дата от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г. Твърди, че промяната може да се сравни с признаването на някой за трансджендър.

"Живеем във време, когато можеш да промениш името и пола си. Защо да не мога да решавам и за собствената си възраст" - е тезата му.

Очаква се местен съд в източния град Арнем да реши казуса до четири седмици. Въпреки това отсега властите изразяват скептицизма си по въпроса дали има правен механизъм, по който човек да промени рождената си дата. Един от съдиите например поискал да знае какво би станало с 20-те години, които Рателбанд иска да "изтрие". За кого са се грижили родителите Ви, кой е бил това малко момче, пита недоумяващият съдия.

На това 69-годишният Рателбанд отговаря, че се чувства дискриминиран заради възрастта си и че тя уврежда шансовете му за работа. Не го представяла добре и в приложението за запознанства Tinder.

"Когато съм на 69, съм ограничен. Ако съм на 49, мога да си купя нова къща, да карам друга кола. Мога да поема повече работа", изтъква кандидатът за подмладяване. И не е само това: "Когато в Tinder каза, че съм на 69, никой не ми отговаря. Ако съм на 49, с лицето, което имам, ще бъда на луксозна позиция".

Рателбанд твърди още, че според лекарите му има тялото на 45-годишен. Описва себе си като "млад бог".

Той разказва във Фейсбук как му хрумнало да се подмлади: не се страхувал от остаряването, просто докато се съзерцавал един ден в огледалото, решил, че трябва да вземе максимума от живота. Той заявява, че би се отказал и от пенсията в името на това съдът да му върне младостта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

12.11 2018 в 18:08

Може би не само ще трябва да се откаже от пенсията - вероятно трябва и да я върне, защото я е взимал неправомерно, ако спечели делото.

16193

2

SC

08.11 2018 в 22:24

Прав е човека. Да не е по-будала от полово неопределените? Или пък от сивокосите 18-годишни афганистанци? В днешното „прогресивно“ общество личните фантазии са по-важни от обективните факти. Така че - успех!

10372

1

elbarbudo

08.11 2018 в 15:20

Стискам палци на човека!