Да летиш с изтребителя F-16 за първи път (видео)

Деян Спасов 09 май 2014 в 17:45 4680 0

Рекламният фотограф Блеър Бънтинг се осмели да се качи в бойния изтребител F-16 на американските въздушни сили и засне полета си.

Само няколко човека, които не са военни, са имали възможността да преживеят полет със свръхзвуков изтребител.

Американският фотограф Блеър Бънтинг вече може да се похвали гордо, че е един от тези хора, а във видеото, заснето по време на полета му, можем да видим реакциите на смелчагата от Аризона, докато пилотът на изтребителя извършва сложни маневри с машината. 




"Известно време бях с главата надолу. Земята ми се виждаше като пламнал ад, докато се движехме със скорости като 300, 400, 500 мили в час.", написа Бънтинг в блога си. 

Фотографът описа и още по-детайлно чувството да летиш в самолета, наричан още "бойния сокол":

"Трябва да кажа, че в никакъв случай не е удобно вътре. В един момент от полета лицето ми сякаш започна да се топи и кожата на бузите ми се смъкваше към устата. Зрението ми пък започна да не разпознава добре цветовете, първо червеното, после зеленото. Правех всичко възможно и да си поемам достатъчно въздух, въпреки че беше трудно, заради специалния костюм, който притискаше дробовете ми."

Красноречивото възклицание на Бънтинг "О, Боже мой, това е страхотно!" по време на видеото обаче най-добре описва тръпката, която може да ни предложи полет със свръхзвуковия изтребител. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови