Аукцион предлага вещи на Джон Ленън и на The Beatles като NFT-та (снимки)

Елена Николова 25 януари 2022 в 11:03 1627 0

Снимка juliensauctions.com/

Вещи, принадлежали на Джон Ленън и на The Beatles, ще бъдат продадени като NFT-та на търг през февруари. Предметите са част от личната колекция на най-големия син на рок звездата - Джулиан. 

Разбира се, той ще запази за себе си физическите вещи, тъй като NFT-тата трансформират дигиталните творби на изкуството и други колекционерски артикули в единствени по рода си, проверими активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата.

Незаменяемите токени (NFT) са частици дигитално съдържание, свързани с блокчейна - дигиталната база данни, която се свързва с криптовалути като етериум или биткойн. Обаче за разлика от тези активи NFT-тата са уникални сами по себе си и не са взаимозаменяеми. Докато криптовалутите като етериум или биткойн могат да бъдат заменяни или разменяни със сходни активи със същата стойност, подобно на долара.

Дигиталните токени могат да се разглеждат като сертификати за собственост на виртуални или физически активи.

Част от предметите, които ще бъдат продадени на аукциона са черна перелина, носена от Ленън във филма Help! и записки на песента на The Beatles - Hey Jude. Бележките, написани от Пол Макартни, имат начална цена от $30 000. Очаква се наддаването за тях да надхвърли 2 пъти първоначалнo обявената стойност. 

На търга ще бъде предложена и NFT версия на афганистанското палто, носено от Джон Ленън във филма Magical Mystery Tour. 

На търга ще бъдат продадени и 3 китари Gibson: Gibson Les Paul 25/50, Gibson Les Paul и Gibson 1959.

Gibson Les Paul 25/50 е подарък от Джон Ленън на сина му Джулиан. Тя е по специална поръчка в чест на 25-ата годишнина от създаването на модела на китарата и 50-ата годишнина от кариерата на музиканта Лес Пол.

Gibson Les Paul отново е подарена от Джон Ленън на Джулиан. Джулиан е свирил едва няколко пъти на нея, споделя самият той пред Variety.

Китарата Gibson 1959 също е подарък на Джулиан от баща му. Тя е любима на младия изпълнител, тъй като е с по-къс гриф за разлика от останалите китари. 

Всяко NFT ще се предлага като аудио-визуална колекционерска стойност, с разказ от Джулиан Ленън заедно с изображение на предмета. 

Предметите ще са достъпни на пазара за незаменяеми токени за музикални NFT-та, билети и вещи от бранша - YellowHeart. 

Част от приходите от продажбата ще отидат за фондация White Feather на Джулиан Ленън. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!