Акция в Русия - полицаи масово си правят селфита с майките си

ОFFNews 01 декември 2014 в 19:04 2240 4

Снимка: Министерството на вътрешните работи - Русия

Руските полицаи масово си правят селфита с майките си като част от кампания за повишаване на общественото доверие към руското МВР, пише Би Би Си.

Инициативата беше обявена от министерството като част от тържествата за Деня на майката, който в Русия се отбелязва на 30 ноември.

"В резултат на кампанията повече от 2000 снимки са публикувани в социалните мрежи от полицейски служители от цяла Русия", съобщиха от руското вътрешното ведомство.

„Това са много нежни и топли селфита, на които служителите на реда са заснети с най-скъпите за тях хора – техните майки“, пише в сайта на министерството.

Полицаите е трябвало да покажат „пълна ангажираност“ на работното си място, а затова е нужна подкрепата на близките.

„Майчината подкрепа е много важна, особено за младите служители, които са в началото на кариерата си в органите на реда“, става ясно още от сайта на ведомството.

В същото време опозиционният лидер Алексей Навални публикува в акаунта си в Туитър снимка, на която се вижда инструкция към полицаите за участие в кампанията.

В документа пише, че целта на акцията е "повишаването на общественото доверие в полицията" и "формиране на положителен образ на институцията".

На полицаите е разпоредено на снимките да са с униформите си. Също така са помолени да включат към селфито и послание към майките си.

"Мамо... ти си ми дала толкова много... моят живот и моят път в живота. Небето и тревата, полята и градовете", пише един от полицаите.

"Бъдете горди с нас и не се тревожете", пише друг.

А трети е написал просто: "Благодаря за това, че ме отгледа и за кашата сутрин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови