100-годишна филипинка вероятно е най-старият майстор на татуировки (видео)

OFFNews 08 август 2017 в 10:36 4583 0

100-годишна филипинка вероятно е най-старият майстор на татуировки (видео)

Снимка elisabettasoskic/Instagram

Жителка на Филипините вероятно е най-възрастният татуировчик в света, съобщава CNN. 

Всяка година хиляди туристи идват в селото Бускалан, в което живее Уанг Од Огай - майстор на традиционните за района татуировки, която се занимава с това от 15-годишна възраст. 

"Традицията на татуировките ще продължи да живее, докато има туристи", заявява 100-годишната жена и обяснява, че ще продължава да рисува по телата на желаещите, докато може да вижда. 

Нейните татуировки традиционно били правени по телата на воините. Всеки път, когато убивали по един враг, те били достойни за нова татуировка, обяснява Огай. За жените пък традицията позволявала татуировките да се правят като вид разкрасителна процедура. "Едно време казвали: отиди да си направиш татуировка, за да си хубава", разказва възрастната жена. 

Днес, когато вече няма воини, традицията на татуировките продължава да е жива заради неспиращия поток от туристи, които идват от цял свят. Всеки елемент от рисунката - от отделната чертичка или кръг, през животните и племенните знаци, имат свое дълбоко значение.

Огай признава, че се радва на интереса от страна на чужденците, най-вече, защото те помагат на семейството ѝ да оцелява финансово. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови