Жълт код заради жеги в почти цялата страна

OFFNews 15 август 2015 в 06:15 5369 0

В 23 от 28-те области на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време заради очаквани много високи температури.

Максималните ще са между 35 и 38 градуса на сянка.

Код няма единствено в областите: София, София област, Перник, Кюстендил и Смолян.

Времето ще е слънчево и горещо. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в западните и планинските райони, ще превали и прегърми.

Над планините също ще е предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север, северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа характерният морски бриз. Максимални температури 30°-33°. Температура на морската вода 26°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В неделя ще се задържи горещо, с максимални температури около 35 градуса.

Новата седмица ще започне с дъждове и гръмотевици, според прогнозата на БАН. В понеделик и температурите ще се понижат до максимални 33 градуса. Валежи се очакват още във вторник и четвъртък, а до края на работната седмица минималните температури ще спаднат до 18 градуса, а максималните ще са 30.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews