Сняг ще покрие страната до 72 часа

OFFNews 21 декември 2011 в 17:36 1965 0

Снимка БГНЕС

Сняг ще покрие по-голямата част от страната до 72 часа, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН. Застудяването се дължи на средиземноморски циклон, който се предвижва от югозапад към България.

През деня в четвъртък снеговалежът ще обхване северна България. По черноморското крайбрежие ще вали дъжд, в югоизточните райони - дъжд и сняг. Ще се усили вятърът в източна България. Там ще се създадат условия за навявания и преспи. "

Жълт код" вече е обявен за бургаска и още 10 области в страната през утрешния ден, съобщават от НИМХ. Минималните температури ще бъдат между минус пет и нула градуса, а максималните - минус два градуса. В София минималните градуси ще бъдат минус четири, а максималните - минус два.

В петък в източна България ще остане ветровито. Валежите от северозапад ще спират, следобяд и облачността ще се разкъсва.

В събота минималните температури ще са между минус десет и минус пет градуса, максималните -  между минус два и плюс три градуса. Вятърът в източните райони ще отслабне, ще преобладава слънчево време.

В неделя, навръх Коледа, от северозапад облачността ще се увеличи и на места западните райони ще превали слаб сняг.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!