Съмнявам се, че правителство на ПФ и ГЕРБ ще е полезно, заяви Мартин Димитров

Калоян Константинов 29 ноември 2016 в 16:40 5201 4

Мартин Димитров.

"Лично аз съм с резерви към създаването на такъв кабинет, най-вече защото се съмнявам какво може да свърши едно подобно правителство, съмнявам се в полезните му действия".

Това заяви пред OFFNews депутатът от Гражданския съвет на РБ Мартин Димитров по повод изказванията днес на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, от които стана ясно, че вероятността "Патриотичният фронт" да получи мандат за съставяне на кабинет, който да бъде подкрепен от ГЕРБ, са големи.

Според Димитров ситуацията в момента е доста объркана, така че е много трудно да се прогнозират събитията оттук нататък.

"Важно е, ако се създава такова правителство, да каже какво предлага и какво смята да прави, да поеме ясни и публични ангажименти, които да са много подробно посочени. Ситуацията изглежда изключително странна в момента. Лично аз съм с резерви към създаването на такъв кабинет, най-вече защото се съмнявам какво може да свърши едно подобно правителство, съмнявам се в полезните му действия", допълни той и поясни, че засега Реформаторският блок не се е събирал, за да обсъди темата.

На въпроса чии имена се спрягат за премиерския пост на един подобен кабинет, политикът заяви, че е чул доста, но не желае да спекулира и е най-добре въпросът да се зададе на ПФ или ГЕРБ.

"Трябват много смели хора, които да направят истинска съдебна реформа, които да спрат окончателно "Белене", хора, които да предприемат необходимите действия за растеж на икономиката, за да могат с растежа на икономиката да нараснат доходите и пенсиите. Трябва много смелост, а това ми липсва в картинката. Това липсваше и в предишното правителство. Съдебната реформа започна и спря, реформите в сектора на сигурността започнаха и спряха, много реформи започнаха и спряха, за съжаление", смята Димитров.

Той отбеляза, че въпреки резервите си към правителство на ПФ и ГЕРБ, отчита и опасността от предсрочните избори, при които "се готви управление на БСП и ДПС".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12028

2

Ognian Deyanov

29.11 2016 в 17:34

Bижте кои ще ни спасяват.Ченгето Каракачанов. Рубладжията Симеонов хулигана с 5 присъди и убеден путинист(срещу рубли) Сидеров.БОЙКО Борисов днес ги подкрепя, а утре.