Милица Гладнишка и Полина Христова отново на крилете на "Бягства"

ОFFNews 03 февруари 2016 в 16:19 2948 0

Снимка от "Бягства".

Милица Гладнишка и Полина Христова отново ще очароват с блестящо изпълнение публиката в театър "Азарян" утре, 4 февруари. Точно в 19:30 часа театърът ще отвори врати, за да покани зрителите на вълнуващо пътуване към... самите тях. На „Бягства”, възможни и невъзможни, познати и отбягвани, изричани и премълчавани.

Спектакълът, режисиран от Веселка Кунчева, ще зададе смело въпросите: Можем ли и искаме ли да избягаме от това, в което ни превръща светът? Да спрем да тичаме "към" и да се запитаме "защо"? Или сме твърде привързани към патериците на познатото до болка примирение, за да полетим?

Веселка Кунчева прави смел и интригуващ избор с двете актриси, познати и популярни до този момент, в различно амплоа. Водени умело от режисьор, поел умишлено такава провокация, Милица Гладнишка и Полина Христова доказват силата и същността на театралното изкуство, а именно, че на сцената комбинацията от талант, доверие и вдъхновение, винаги произвежда вълнение в залата.

Двете актриси се изправят една срещу друга в изумителна „битка”, ползвайки две от най-мощните оръжия на сценичното изкуство - гласa и тялото.

Проектът „Бягства” е вдъхновен от искрена и дълбока необходимост на авторите му, да разкажат неизречими съкровения, които, споделени в театрална зала с много други хора, се превръщат в емпатийна вълна и емоционално събитие. Това ще бъде преживяване за очите и душата и ще стане път към сетива, за които не сме подозирали, че притежаваме.

Музикалното решение е единствено гласът на Милица Гладнишка. Всеки тон е изпят на живо, в момента и пред очите ни. Впечатляващите сценографски решения на Мариета Голомехова превръщат материалното в нематериално, огъват реалности и създават нови светове за обитаване. „Ние непрекъснато се самоосакатяваме, бягайки от себе си, и се затваряме в собствените си стени от невъзможности”, коментира сценографът на спектакъла Мариета Голомехова.

Билети за спектакъла може да се закупят от Билетен център НДК и Тикетпортал. Следващата дата на представлението е 20 февруари, отново от 19:30 часа.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!