Quantcast

Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров

Юлиан Христов Последна промяна на 08 януари 2014 в 12:59 12239 26

Сотир Цацаров Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Искането за сваляне на имунитета е свързано с образуваното от Районната прокуратура във Варна разследване за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице. До момента разследването се водеше срещу неизвестен извръшител. 

Предстои председателят на парламента Михаил Миков да даде разрешение за свалянето на имунитета, тъй като парламентът не заседава. 

С постановление от 7 януари 2014 г. РП- Варна изпрати досъдебното производство на Софийска градска прокуратура (СГП) по компетентност, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

В искането на главния прокурор се казва, че разследването е събрало доказателства за това, че Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, а именно: на 06.01.2014г. в гр.Варна е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.

Събрани са доказателства и за това, че на 06.01.2014г. в гр. Варна, Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му. 

Искането на главния прокурор е внесено след предложение на Софийска градска прокуратура, според което:

„Оказвайки физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им, Волен Сидеров  открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък. По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност. Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите. Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия.“

Съобразно чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Р България и чл.132 във вр. с чл. 42, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на 42-то Народното събрание (ПОДНС), когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 11:29

Възниква следният въпрос: каква е причината Главна прокуратура да не прояви сходна по интензивност и бързина активност и по отношение на народните представители от Движение за права и свободи, които пребиха един "кандидат-убиец" пред камерите и фотообективите на десетки журналисти, излъчени в реално време по няколко медии? Побоят срещу Енимехмедов със сигурност е доста по-сериозен от селската препирня на летище "Варна"; извършен групово и са нанесени реални телесни повреди, придружени от многократни призиви за убиването му (на български и на турски език)... НАИСТИНА ЛИ няма нищо политически тенденциозно в дейността Ви, г-н Главен прокурор???

09.01 2014 в 09:17

"Скандалите"около Сидеров са поредната болшевишко-башибозушка димна завеса завеса за отклоняване на вниманието от много по-сериозни проблеми-разкритията на "Балканлийкс" и "Биволъ",новия милиарден заем,искането на евродепутат за разследване на Моника ГьобелсСтанишева-Хохегер за злоупотреба с европари.Бързата реакция на цацаратурата е ясен знак,че постановка има.И оттук нататък нещата ще се размиват,Цацар си знае работата.............

09.01 2014 в 09:03

Същността вече се вижда на хоризонта.Започнаха да шикалкавят. Няма нищо да му се случи на тоя агресивен пигмей. бсп и дпс не видат нищо, което да постави болен зад решетките. Стоилов по бтв го каза, макар и с други думи: "трябва да се проучат обстоятелствата, пък може и някой да е провокирал болен, после трябва да се състави комисия по случая и тогава ще видим" и т.н. Не знам точно как се процедира, но ми се струва, че се игнорира и омаловажава искането на цацаров за снемане на имунитета. А това , че има куп доказателства и свидетели се смята за не чак толкова важно и подлежащо на проверки. Боже, защо ни изостави! Ама да, прав е, с тези скандали в БПЦ. Ех, защо на времето не се омъжих за Пища Хуфнагел, сега щях да съм на съвсем друго място, ама на!

08.01 2014 в 20:24

Сега окончателно ще се види истинската същност на политици и партии, въпреки че е ясна.

08.01 2014 в 16:26

Златният пръст вече не е златен. Сега ще си плати за целувката с бсп/дпс

08.01 2014 в 15:50

А ако ПредседатеУя на НС не е наУичен ко прайм? Зам-председатеУя е полулегален/полуосъден... Наздраве, Мики Маус, БъУгария цяУа сега тебе гУеда ;-Р

08.01 2014 в 15:14

Едно лайно срещнало Волен Сидеров и казало: - Кво правиш бе ибрик? А Волен Сидеров казал. - Аз , аз не съм ибрик ,аз съм народен депутат , лидер на политическа партия , златния пръст във парламента , така че .... A лайното го прекъснало и казало - И аз вчера бях торта ГАРАШ ....

08.01 2014 в 15:06

бакалски, ти си голям идиот бе! Що щеш тук? Ела при нас, пардон, вече не съм там, ама пусти навик! П.П. Поздрави от Сейшелите точка Тук е истински рай точка

08.01 2014 в 14:38

истинската причина цаци ,все пак да"цака" е опасността от международен скандал,който можеше да му вземе скалпа.процедурата ще е дълга.болен ще ги изнудва .може да се стигне до там,че да му извадят "жълта"книжка.ще го уговорят и ще му платят висока тарифа.по-важното е КОЙ ще "инсталират"службите на негово място.все пак това е победа.да пием за нея ,но да не се опияняваме.не сваляйте гарда ,приятели.най-важното предстои!

08.01 2014 в 14:34

цацата някак срамежливо го поиска имунитета... бате, ше ми купиш ли близалка мола та
ама пак по добре от никак