Бедственото положение в Бургаска област е отменено

OFFNews 27 октомври 2014 в 09:53 2265 0

Бедственото положение в Бургаска област е отменено.

Снимка Община Бургас

Бедственото положение в Бургаска област е отменено след проливния дъжд и прелелите реки, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Бургас.

Остава сложна обстановката в Синеморец и Резово, които вчера бяха откъснати от придошлата река Велека. Двете населени места са без електричество. Без електрическо захранване са и селищата Маринка, Извор и Веселие. Ремонтните групи работят за възстановяване на тока.

Възстановено e движението на моторни превозни средства по път ІІ-9901 Бургас - Ахтопол - Синеморец, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Прогнозите за времето в следващите часове никак не са добри. Очакват се нови валежи. Поради това от администрацията призовават гражданите да пътуват само в случай на нужда.

Заради обилните валежи, силен вятър и вълнение от 5 бала, наводнени къщи и затворени пътища, в събота в Бургаско беше обявено бедествено положение. Непрекъснат дъжд, силен вятър на пориви и вълнение между 4 - 5 бала усложниха обстановката на територията на област Бургас. 

Най-важното
Всички новини