'Българите изкормваха бебета от бременни жени': Външно привика сръбския посланик

OFFNews 05 февруари 2021 в 14:31 8934 0

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович бе извикан в МВнР заради изявленията на проф. Драган Симеунович, професор във Факултета по политически науки на държавния Белградски университет и и.д. директор на правителствената Академия за национална сигурност, съобщиха от външно министерство. 

Йович е извикан на среща с директора на дирекция "Югоизточна Европа" Деян Катрачев.

От българска страна бе заявено, че изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите. Изтъкнато е, че подобни публични изявления са напълно неприемливи и са в разрез с добросъседските отношения и приятелството между двата народа. Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции, добавят от МВнР. 

Според въпросния професор “българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята".

"Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха с жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масово практика е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват жените пред очите на близките им", заяви Симеунович.

Според него "българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови