Започва шестото издание на Sofia Blues Meeting

Борислава Славова 26 октомври 2012 в 13:26 1876 0

Снимка: Ивентим
Снимка: Ивентим

За шести пореден път ще се проведе единственият у нас блус фестивал Sofia Blues Meeting, посветен на блус музиката и блус културата.

На 12 ноември от 20.00 часа в столичния Sofia Live Club на една сцена ще се съберат блусари от Америка, Испания и България.

Специалните гости на тазгодишното издание на фестивала ще са "Moreland & Arbuckle" от Канзас, Америка. Двамата членове на бандата - китаристът и хармоникарят вокалист свирят заедно вече 10 години. През годините те успяват да развият свой собствен съвременен стил, повлияни от енергията на електрик-блуса. Днес музикантите свирят мощен гаражен рок съчетан с динамиката и влиянието на Texas-blues.

Групата, свирила с легенди като ZZ Top, Джони Ланг, Бъди Гай, Робърт Грей ще се качи на родната сцена, за да зарадва всичките си български фенове.

Специалната изненада на фестивала ще бъде от Испания - бандата "Mingo & The blues intruders". Минго е един от най-виртуозните хармоникари в света. Испанецът започва да свири на хармоника още от 11-годишен, а първата си група (“Caledonia Blues Band”) основава през 1985 г. В продължение на 10 години музикантът покорява много блус-сцени в Испания и Франция. През 1995 г. създава акустичното трио “Bliesville”, след нея свири няколко години с групата “Blues Blasters”, докато не се появява сегашната група на Mingo - “The Blues Intruders”.

Българското участие на Sofia Blues Meeting ще бъде "Блус трафик". Двамата китаристи на групата (Краси Табаков и "Порто") умело съчетават китарите с невероятни рифове и китарни „диалози” по между си. "Блус трафик" е една от най-успешните български банди в Texas-style блуса, отличаващ се с много динамика и мощен саунд.

Билети за фестивала  може да закупите в мрежата на Eventim на цени от 19,80 лв. (за периода 16 октомври-12 ноември) и 25 лв. (в деня на концерта).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови