ГЕРБ предлага дясната ръка на Нели Нешева за шеф на НЗОК

Александра Маркарян 14 март 2012 в 10:45 2487 0

Премиерът Бойко Борисов Снимка: Сергей Антонов
Премиерът Бойко Борисов Снимка: Сергей Антонов
Дясната ръка на Нели Нешева - Калина Пенчева, ще бъде предложена за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на премиера Бойко Борисов от депутатите от ГЕРБ. Сега Пенчева е директор на дирекция "Лекарствени продукти" в НЗОК. Преди НЗОК е била в бизнеса с лекарства. Работила е във фармацевтичната компания "Алфарма", сочи справка в Търговския регистър. Тя излиза от управлението на компанията, след като влиза в касата през есента на 2010 г.

НЗОК ще плаща от тази година за медикамент, който се внася от "Алфафарм", както писа наскоро OFFNews.bg. Пенчева обаче отрече за конфликт на интереси. 

„Не съм управлявала „Алфарма“, а само съм била представител на Shine, които произвеждат медикамента. Когато бях представител обаче, лекарството не беше включено в позитивния списък“, коментира за OFFNews.bg Калина Пенчева. Тя отрече да има нещо общо в момента с вноса на медикамента в България.

Калина Пенчева поема управлението на здравната каса след Нели Нешева. Нешева подаде оставка преди близо месец по искане на премиера Бойко Борисов. Поводът стана бонус от 12 000 лева. Депутатите от ГЕРБ гласуваха с нежелание оставката й на 22 февруари. Парламентът трябва да избере нов управител до 22 март. Очаква се депутатите да гласуват кандидатурата следващата седмица. Също до дни - при завръщането на премиера от Катар, се очаква решението на Бойко Борисов относно здравния министър. Все още не е ясно кой би могъл да наследи на поста д-р Стефан Константинов. Д-р Константинов е третият здравен министър в рамките на мандата на ГЕРБ.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews