Билетите за пътуване само от касов апарат

Последна промяна на 13 март 2012 в 14:42 1356 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Всички билети за пътуване в транспорта ще бъдат издавани само от касов апарат. Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, публикувани от Министерството на финансите. Промените се отнасят за билетите както за международния и междуселищен, така и за вътрешноградския транспорт. Те ще се издават от касови апарати, свързани дистанционно с Националната агенция по приходите (НАП). По този начин ще бъде засилен контролът върху документирането и отчитането на дейността на автомобилните превозвачи. Ще се предотврати отклонението от данъчно облагане. Промените не засягат пътниците, които използват карти за пътуване, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет. Предлага се въвеждането на задължителен минимум информация, която трябва да съдържат билетите. За градските линии документът задължително трябва да има  наименование и адрес на превозвача, надпис "Билет за пътуване", номер на билета, маршрут, дата на издаване, цифром и словом цената, както и отстъпка, ако има такава. Билетите за междуселищни и международни линии трябва да съдържат още и датата на пътуване и часа на тръгване, номер на мястото в превозното средство, както и имената на пътника.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2012 в 02:19

Не разбрах. Защо да няма автобиография на пътника, пръстови отпечатъци, копие от данъчната му декларация?
Полудели подслушвачи, полудели счетоводители, кой всъщност ни управлява?
Събират данъка от бездомниците в пунктовете за вторични суровини, понеже нямало пари в бюджета. А сами изпиват - изяждат нощем под одеалото стотина милиона годишно.
Чии братовчед ще получи правото да внесе отнякъде новите чудобудки за билети? Те как ще се включат в електронното правителство? Кога транспортните фирми ще бъдат задължени да ги сменят с жълти?