Обрязан по сърце

Николай Фенерски 12 януари 2015 в 08:50 12562 40

Не си мислете, че и аз ще отварям дума за събитията във Франция и нещо си там за муслимите. Тия въпроси са от компетенцията на други специалисти, на мене ми стига да разбирам, че след последните изпълнения отново ще има раздвижвания на едро, затягане на контрола и прочие мероприятия, целящи да доведат на власт световното правителство и Антихриста. Вече не става въпрос за пари, нито за идеологии. Вече се води битка между злите духове и ангелите, а бойното поле е сърцето ти. Нататък ме тегли да размишлявам, не за политики. Политиките са лесна работа. Натискат се едни идиоти като бивол на жегла, както казват у Бела Слатина, да сринат и обезкостят огромната територия на Украйна, да създават безредици, да сътворяват конфликти... Други кретени противопоставят куршуми на думите... Ще идва скоро оня Джим Кери да се види със смешника ни президентин, двама смешници на едно място ще станат, но после хич няма да ни е смешно. Неомаккартисти ги нарича тия нашите цървули Димитри Иванов, един от последните мислещи журналисти, последният мохикан. Нямат връзка помежду си нещата, не, ние сме слепи, конспирациите са дъвки за глупаците.

Каквото има да става, ще стане. Ние с вас, дето си пишем и четем тук, не можем да извършим големи промени, да спрем бедите и войните, които се задават. Отдавна съм се тормозил с тоя въпрос. Как да промени един човек нещо? При това беден човек. Сам никой нищо не може да промени във външния свят. Същото е като да се изтеглиш сам за косата от блатото, все едно си барон Мюнхаузен. Не става. И съм стигнал, много ясно, до единствения възможен извод. Можеш да променяш само себе си. Нищо друго. Себе си, а чрез себе си и своите най-близки. Един приятел казва, че никой не се променя през живота си, че всеки си е един и същ в цялата съзнателна възраст. И не може да се промени. Не съм съгласен с него и му го заявявам. Не ни пречи да сме на различни мнения и да сме приятели. Той е прекалено свързан с видимия свят.

И тук стигам до нещо важно. Има невидим свят. Населяван от същества на друго ниво, нашата материя е различна от тяхната, ние не ги виждаме. Но можем да долавяме присъствието им, ако сме развили сетивата си, ако не сме ги задръстили с помията на телевизионния монитор. Или ако не сме настроени материално. Материалистите, атеистите, агностиците няма да се съгласят с мен, за тях светът ще си остане това плоското триизмерно нещо, което си въобразяват, че виждат с очите си.

Драскотя си тук разни объркани разсъждения с надеждата някой някъде да си мисли същото. Така се успокоявам. Но да продължа...

Всичко се прави нарочно и с умисъл. Най-смешно ми става, когато чуя умниците да казват, че явленията около нас са плод на случайност. Че хей така случайно ония телесно обрязаните сега си решили да отидат при своите девици в пъклото, като отнемат живота на драскачите в някакво вестниче. Заминаха по бързата процедура, без разпити... Хепи енд. Радвайте се. Явленията се самопораждат. Видимите мотиви и двигатели винаги са реалните. Яла ме ритни да запала - това пак там у нас се използва, когато някой те прави на луд и си мисли, че му вярваш... В близките години ще се нагледаме на ужаси. Горко ни. Но ние тук вече си ги гледаме от доста години, така че сме в по-изгодна позиция, нищо не ни изненадва.

Някой някъде на държавно ниво в България толерира и лансира разпространението на грозотата и агресията във формата на чалга – музика, филми, сериали, политика – защото такива са разпоредбите, декретите на чуждите господари. Някой на световно ниво се грижи за опростачването, има си такива централи, откъдето процесите се управляват. Не се прави, защото това се търси. Прави се, за да се налага. Процесът е обратен на това, което твърдят официално, както е обратна цялата система, тоест хомосексуална, процесът не тръгва от масите и от демоса, защото днес демокрация няма, тръгва от инженерите и модераторите на обществото. Тази специалност се изучава из университетите – обществено инженерство и модериране. У нас пръв приемник на Новия световен ред с всичките му чудесии е НБУ. Не говоря за теории и конспирации, а говоря за очевадни факти. Нима ако се прави друг вид музика и филми, ако се толерират произведения с нормална ценностна йерархия, с истинско разбиране за добро и зло, тези творби няма да се възприемат, слушат и гледат? Не е така. Гледа се и се слуша това, което ни пускат да гледаме и слушаме. Те държат копчетата на телевизорите, очите, ушите и душите. За да отъпяват, за да контролират, за да извличат изгода. И оттук трябва да почне съпротивлението. На това най-ниско ниво. Промени себе си и ще промениш частичка от света.

Филмът, в който живеем, е прекалено сложен. Ако почнете да се замисляте без почва под краката си, ще ви стане тегаво и чоглаво. Без почва означава без нещо истинско във вашия собствен живот, за което да се крепите, някакъв стълб, опора. Така постепенно интелигентният човек след страха и ужаса пред реалността и дълбочината на лъжата стига до идеята за опора. Много интелигентни хора намират тази „опора“ в алкохола и пият, за да забравят. Други интелигентни хора се отдават безплодно на различни екологически каузи, зад много от които стоят също огромни лъжи. Производството на „духовни опори“ е печеливш бизнес през последните десетилетия. Трети интелигентни хора разбират, че има Бог, защото ако нямаше Бог и всичко е толкова зловещо и тъмно, колкото е, досега човечеството да е изчезнало. Ако съществува само видимият свят и не сме създадени с цел, всичко е една нелепа подигравка, една грозна шегичка... Намиращите Бога и Твореца свой често намират и правилния начин да влязат в диалог с Него. Аз твърдя, че това е Православието. То мен лично ме е спасило от лудост. И продължава да ме спасява от други пропадания в бездната.

Бездната стана прекалено злокобна и воняща напоследък. Затова съм спрял телевизията в своя дом, гордея се с тоя факт, затова все го повтарям. Децата ми не знаят какво е чалга поне тук на това островче у дома. Поне за няколкото часа на ден, в които сме заедно. Няма тъпанарски анимации, изнасилващи реклами, блудкави сериалчета, изкривени представи на някакви си сценаристи и продуценти от майна си райна, демонични символи и внушения. Обаче инженерите и модераторите са подготвили сценарий, в който ще се опитат да въвлекат всеки един. И всички нас заедно. По сценарий ще бъдем принудени да участваме в събитията. И според последните знаци тези неприятни събития вече наближават. Настървили са се демоните, потекли са им лигите, замирисва им на кръв. А аз искам само да предпазя децата си.

Знаеш ли какво е да си обрязан по сърце – да махнеш всичко излишно от сърцето си. Да подредиш живота си по различен, чист начин. Подобно на амишите в САЩ. Да се освободиш от всякакви вредни картинки и външни шумове, да ампутираш от душата си безсмислените ламтежи за повече предмети. Да сложиш преграда между себе си и лудницата навън. Да туриш щит пред всяко едно от сетивата си. Навътре у теб е по-интересно, казвам ти го. Нищо не пречи да опиташ поне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!