И Хилари, и Челси Клинтън искат да са телевизионни журналистки - ще интервюират звезди от шоубизнеса в нова поредица на стрийминг платформа

Тази професия изглежда лесна, но всъщност изобщо не е така

Искра Ангелова 15 юли 2022 в 09:00 2948 1

Хилари и Челси Клинтън

Снимка Getty Images

Майка и дъщеря за своята "Книга за храбрите жени"

Всички искат да са водещи по телевизията. Тази професия изглежда лесна като фасул, престижна е, май е приятна, а специално в САЩ - и много добре платена. Но всички тези привлекателни привилегии са илюзия - може би без последната. Това е бласък само на повърхността - професията на истинския журналист е доста трудоемка и бая неблагодарна. Обаче винаги има още желаещи. Ето - бившата първа дама и впоследствие държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която за малко да стане и първата президентка на Щатите и дъщеря ѝ, Челси, ще интервюират известни личности, сред които Ким Кардашиян, Меган дъ Стелиън, Голди Хоун, Кейт Хъдсън и др. в нова поредица на стрийминг платформата Епъл Ти Ви плюс, предаде Асошиейтед прес. Премиерата ще бъде на 9 септември.

Онова обаче, което дамите от семейство Клинтън ще научат по трудния начин, захващайки се с тази съвсем не проста работа е... че за да бъдеш добър телевизионен журналист ти трябва да забравиш изцяло себе си и да се интересуваш само от госта си. Трудна задача е да си способен истински да се възхитиш на някого другиго, макар в Америка да го владеят доста по-добре от нас. Предстои да видим дали тези знаменити американски жени, които са свикнали всички да се интересуват от тях самите, ще се справят.

В поредицата от осем серии майка и дъщеря Клинтън ще разговарят и с изследователката доктор Джейн Гудол, с актрисите Уанда Сайкс, Ейми Шумър и други, съобщават от стрийминг платформата, но без да разкриват подробности за темите на интервютата.

За едно добро интервю обаче съвсем не е достатъчно и двамата - интервюиран и интервюиращ - да са известни. Най-съществена всъщност е емпатията и способността на водещия да слуша и да предразполага госта си. Както и солидната, желязна предварителна подготовка - за онези негови страсти, биографични случки и важни теми, които да го отключат и да го накарат да се разкрие. И много талант - талантът да бъдеш незабележимо огледало, изслушващ психоаналитик, добър приятел, провокиращ и любознателен непознат. Доброто телевизионно интервю, сведено у нас до пълната си противопложност от водещи, които пазят мястото си с цената на всичко е портрет, не непременно ласкав, но истински, който показва неподозирани и невиждани досега страни на своя обект. И да, то не изключва водещият също да бъде личност със свое мнение и свои възгледи. Много богата палитра от качества, които не всеки пртежава, умее или знае как да усвои. Желаем на дамите Клинтън успех в това ново поприще!

Новото шоу е базирано на "Книга за храбрите жени" на Хилари и Челси Клинтън. Продуцентската им компания и "Епъл" сключиха споразумение миналата година за документални поредици, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!