Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шабан Мустафа се прицели в рекорда на Дизела на връх Ботев

OFFNews 31 май 2019 в 08:28 4754 0

Шампионът ни по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа ще опита да си върне рекорда за скоростно изкачване на връх Ботев, който беше подобрен миналата година от изключителния наш планински атлет Кирил Николов - Дизела.

Петото издание на състезанието по планинско бягане BALKAN RUN от град Калофер до първенеца на Стара планина - Ботев връх (2376м), ще се проведе тази неделя, 2-ри юни 2019 г., и Шабан Мустафа от ОСКЛА "Шампион - Сунгурларе" вече е потвърдил своето участие в предизвикателната надпревара, която е първи кръг за този сезон от веригата FIVE MOUNTAINS на Сдружение "Маратон" Marathon.bg.

На старта на централния площад "Христо Ботев" в град Калофер ще застане и младата многообещаваща надежда във високопланинските скайрън бягания Александър Спасов от Team Skisharki / Жулистан, както и още най-малко стотина ентусиасти и аматьори отдадени на планинското бягане и колоездене.

Възможно е в последния момент на старта да застане и Кирил Николов - Дизела, който освен че участва в Световните скайрънинг серии понастоящем се готви и за поредния си предизвикателен проект - "240 км за по-малко от 48 часа през 5 планини". Именно Дизела, миналата година, успя да подобри рекорда на 19-километровото трасе Калофер - връх Ботев, като закова хронометъра на 2:01:02 ч.

За съжаление този път метеорологичните прогнози вещаят променливо, предимно облачно време, с възможни превалявания на дъжд (по-обилни следобед), с максимална температура на връх Ботев между +5 и +8 градуса (минимална около 0 градуса през нощта и рано сутринта в неделя), а на старта в 9:00 ч. ще бъде около +11 градуса.

Състезанието по планинско бягане и колоездене BALKAN RUN е част от програмата на Калофер - родния град на поета-революционер Христо Ботев, по отбелязането на 2-ри юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Дори и да не сте сред желаещите да се включат в надпреварата, елате тази неделя в Калофер и по пътеките в Стара планина до самия Ботев връх, за да почетем по необикновен начин празника навръх 2-ри юни като подкрепим състезателите по трасето и на финала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews