Рускиня клати рекорда на Стефка

Димитър Андреев 13 юни 2017 в 10:23 2814 0

Руската състезателка по скок височина Мария Кучина - Ласицкене демонстрира огромно самочувствие на турнира в Хенгело, Холандия.

Тя поиска височина от 210 см, което е с един сантиметър над световния рекорд на Стефка Костадинова от Рим 1987-а. И трите й опита бяха неуспешни и така върховото постижение остана срещу името на българката.

През годините и хърватката Бланка Влашич е правила опити да свали от трона Костадинова, но неуспешно. В крайна сметка рускията спечели състезанието с личен резултат от 204 см, като остава единствената в света до момента, която е преодолявала над два метра през сезона.

"В началото на състезанието бях малко сънена и преодолях 185 см едва от втори опит. Това ще ми бъде за урок, че трябва веднага да се включвам в състезанието. Жалко, че всички отпаднаха рано.

Изненадах се с каква лекота преодолях 204 см. След това решихме да скачаме над световния рекорд. Никога преди това не бях опитвала 210 см. Хареса ми, не очаквах, че ще се получи толкова просто и делнично. Дори на стадиона на никого не направи впечатление, тъй като всички бяха заети да обсъждат резултатите на холандските състезатели. Дори не ме провериха за допинг", коментира атлетката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови